Húsvéti finomságok az ételcsomagban

Írta:  2014.04.21.
Több ezer csomag várta a kerületi nyugdíjasokat a húsvét alkalmából rendezett élelmiszer-osztási akció kezdetén.
Több ezer csomag várta a kerületi nyugdíjasokat a húsvét alkalmából rendezett élelmiszer-osztási akció kezdetén. Az önkormányzat a karácsonyi ételcsomagosztáshoz hasonlóan a 65 éven felülieket kereste meg, akik április 15-én és 16-án vehették át a tartós élelmiszereket és a húsvéti meglepetést.

A reggel 8 órai kezdés előtt egy órával már több száz várakozó állt sorba a Lőrinci Sportcsarnok és a Pestszentimrei Sportkastély előtt. A nagy létszámra tekintettel ezért hamarabb, már negyed 8-kor megkezdték a csomagok kiosztását.

Ünnepi tartalom

– A korábbi tapasztalatokból kiindulva idejében, már az osztást megelőző napon számos pakkot elkészítettünk, így a folyamatos csomagolás mellett is akadálymentes, gördülékeny volt a kiosztás – mondta Csomó Tamás alpolgármester.
Az önkormányzat a húsvét alkalmából a lehetőségekhez mérten aktualizálta az élelmiszercsomag tartalmát.

– Az ünnepre gondolva kalács, kolbász és a hozzá való torma került a liszt és a száraztészta mellé – sorolta az alpolgármester.

Nőtt a létszám

Az akcióról 19 500, a kerületben élő 65 éven felüli nyugdíjast értesített az önkormányzat, ami ezerrel több embert jelent az elmúlt évhez képest.
– Jelentős növekedés ez az ezer fő, de számoltunk a nagy érdeklődéssel, így aki eljött, annak biztosan jutott az adományból – tette hozzá Csomó Tamás.

Idén is lesz krumpli és karácsonyi csomag

A húsvéti akción kívül, a tavalyi évhez hasonlóan, az idén is további élelmiszerosztásra lehet még számítani.
– Az őszi burgonyaosztást és a karácsonyi élelmiszercsomagot tudom még megemlíteni. Merészség volna ennél többet ígérni, de az biztos, hogy az önkormányzat minden lehetőséget megragad, hogy ha még több lehetőség adódik, akkor segíteni tudjon.
Az alpolgármester kiemelte, hogy a rászorulók továbbra is számíthatnak a kerületi civil és karitatív szervezetek segítségére is.
 

A megmaradó csomagokat a kerületi civil és karitatív szervezetek segítségével juttatja el az önkormányzat a leginkább rászorulókhoz.

Egymásra utalva

A kerületben gyakori a hasonló tartós élelmiszer- vagy melegétel-adomány. Az önkormányzat és a helyi civil szervezetek igyekeznek rendszeresen segíteni azokon, akiknek az alapvető élelmiszerekre is alig telik.

– Azt gondolom, hogy az effajta segítség természetes, függetlenül attól, hogy a politikai ars poeticámba is beleillik – fogalmazott Csomó Tamás. – Az önkormányzat a kerület közösségének a közössége, és minél több alkalmat kell találnunk arra, hogy segítsünk. Egy-egy ilyen akcióban megnyilvánul a közösség tagjainak az egymásra utaltsága. A hivatalos oldal, az önkormányzat gesztusa ez a kerület lakosai felé. Az üzenet, túl azon, hogy sokaknak egy ilyen kis ételcsomag is sokat számít, az, hogy nekünk a meglévő helyzetben kell minél jobban és többet segíteni.