Minden csatornázási munkafolyamatra figyel az önkormányzat

Írta:  2014.04.30.
Elsősorban a lakosság tájékoztatásának javítását kérte az önkormányzat a XVIII. kerületben folyó csatornázási munkák kivitelezőitől.
Elsősorban a lakosság tájékoztatásának javítását kérte az önkormányzat a XVIII. kerületben folyó csatornázási munkák kivitelezőitől azon a bejáráson, amelyen Ughy Attila polgármester és Lévai István Zoltán alpolgármester több csatornázás alatt lévő utcaszakaszt is megtekintett a kivitelező cégek szakembereivel.

Amint azt Lévai István Zoltán az április 29-i helyszíni szemlén elmondta, alapvetően pozitív visszajelzéseket kap az önkormányzat a lakosságtól, de nem szabad elmenni szó nélkül egyetlen panasz mellett sem.

Házról házra

– Alapvetően az úttest vagy a járda helyreállítása, az eredeti állapotok visszaállítása az, amivel néhány helyen elégedetlenek az ott élők. Ugyancsak kapunk jelzéseket arról, hogy kommunikációs zavar van a kivitelezők és a lakosság között – ismertette a csatornázásban leginkább érintett pestszentimrei területeket gyermekkora óta kitűnően ismerő alpolgármester. – Összességében azonban elmondható, hogy viszonylag kevés panasz érkezik hozzánk. Jómagam házról házra járom a körzetemet, beszélgetek az emberekkel, akik legtöbbször pozitív hangnemben beszélnek mind a csatornázást végző munkásokról, mind magáról a csatornázásról.

Javítanak a tájékoztatáson

A kivitelezők képviseletében Dézsi Zsolt, a Colas Alterra Zrt. építésvezetője a bejáráson tisztázott problémákról szólva megígérte, hogy azokat rövid időn belül megoldják.
– Közvetlenül a lakóktól is kapunk visszajelzéseket, így gyorsan tudunk reagálni bármilyen észrevételre. Jobban fogunk figyelni arra is, hogy mindenki időben kapja meg az előzetes tájékoztatót az aktuális munkavégzésről – mondta Dézsi Zsolt.
A szórólapokon megtalálhatók a kivitelezők elérhetőségei, akiktől közvetlenül kérhető tájékoztatás. Ezenkívül a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése (BKISZ) projekttájékoztató és panaszkezelési rendszere is elérhető a 06-80-205-412-es ingyenesen hívható számon és az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen. Az önkormányzati képviselők pedig továbbra is várják akár személyesen is az észrevételeket, kérdéseket.
 

Az alpolgármester kiemelte, hogy a bejárás során a kivitelező cégek képviselőivel minden felvetődött problémát sikerült megbeszélni, s azok kijavítása folyamatos.

– Mindez elengedhetetlen ahhoz, hogy a lakosság teljes megelégedésére valósuljon meg az évtizedek óta várt csatornázás. Sok szakasz van még hátra, így időben tudtunk lépni annak érdekében, hogy megoldjuk a hibákat.

Kell az információ

A kivitelezők és a lakosság közötti kommunikáció, a munkálatokról szóló tájékoztatás javítását tartja az egyik legfontosabb feladatnak Ughy Attila polgármester is.

– Az elsődleges felelősség ebben a kérdésben a beruházóké, viszont az állampolgárokat az önkormányzat, azaz mi, a választott tisztségviselők képviseljük. A mi felelősségünk, hogy rábírjuk a konzorciumi partnereket a lakosság megfelelő tájékoztatására – mondta a polgármester. – A munkaterületekké vált utcákban élőknek tudniuk kell, hogy milyen munkafolyamat zajlik a lakóhelyükön, az meddig tart és milyen kényelmetlenséggel jár. Ugyanígy, miután a munkások levonulnak az adott utcaszakaszról, a lakosok értesüljenek arról, hogy az a terület mikor lesz bekötve a nagy csatornahálózatba, és mikor kezdhetik el a saját házi rákötéseket.