A Sportkastélyban gálázott a Kapocs

Írta:  bp18 2018.05.17.

Megtartotta idei gáláját a Kapocs iskola. Az intézmény beszámolóját adjuk közre.

Május 5-én délelőtt rendezték meg a pestszentimrei Sportkastélyban a Kapocs Magyar - Angol Két Tannyelvű Általános Iskola hagyományos gálaműsorát, mely immár több mint két évtizedes múltra tekinthet vissza.

IMG 8115
A rendezvényt megtisztelte jelenlétével és nyitóbeszédet is mondott Galgóczy Zoltán alpolgármester úr, melyben hangsúlyozta, milyen fontos szerepet tölt be a kerület életében az iskola és annak rendezvényei.

IMG 7822
Idén először nyolcadikos diákok segítették a műsorvezető munkáját, remekül helyt állva konferálták fel az egymást követő műsorszámokat, melyek között a táncos produkcióké volt a főszerep. Az osztályok bemutatói nagyon változatosak voltak, így láthattak a nézők macska-egér harcot, színpadra varázsolt álmot, tévéműsort és több időutazáson is részt vehettek. A zenés-táncos egyveleget versek és ritmikus sportgimnasztika bemutatók színesítették. A sok vidám műsorszám mellett komoly mondanivalót közvetített a 8.a osztályosok előadása, akik a jelnyelv használatával fogalmazták meg az elfogadás, a segítségnyújtás gondolatát a Mindenki című kisfilm zenéjének tolmácsolásán keresztül. Több előadásban együtt szerepeltek osztályfőnökök és gyerekek, így is erősítve osztályuk közösségét, hangsúlyozva összetartozásukat. A műsort a tantestület produkciója zárta, mely idén a Kócos ördögök című dal volt.

IMG 8127