Pihenőpadok az Alacskai úton

Írta:  P.A. 2018.05.24.

Lakossági kérést teljesített az önkormányzat az új pihenőpadok kihelyezésével.

Senki nem szeret cipekedni, főleg melegben és messzire. Egy-egy bevásárlásból hazaindulva lépten-nyomon találkozhatunk szatyrokkal is bajlódó, babakocsit toló kismamákkal vagy jobb esetben kerekes bevásárlókocsit húzó, rosszabb esetben telepakolt cekkereket cipelő idősekkel.

DSC00217 copy
Ganzkertvárosban az idősebbek jelezték az önkormányzatnak, hogy a Királyhágó út, Nemes utca, Alacskai út találkozásánál lévő élelmiszer-áruház messze van a buszmegállóktól, és amíg odaérnek, többször is meg kell állniuk a vásárolt áruval teli szatyrokkal.
– Az Alacskai útnak ezen a szakaszán eddig egy pad volt, amin megpihenhettek a járókelők. Az önkormányzat most két újabb pad kihelyezésével igyekezett segítséget nyújtani – mondta el Dámsa József önkormányzati képviselő. – A két új pihenőhely díszburkolattal készült, és szemetes edény is tartozik hozzájuk. A díszburkolat egyúttal a már meglévő pad körül is elkészült.
A pihenőhelyek kijelölésekor arra is ügyeltek, hogy árnyas helyen legyenek, hogy a nyári melegben is kényelmesen lehessen használni azokat.