Még otthonosabb az udvar

Írta:  P.A. 2018.06.03.

Új gyepet kapott a Nyitnikék Óvoda Mackó Kuckó Tagóvodájának udvara.

Friss zöld füvön játszhatnak a gyerekek a pestszentlőrinci Nyitnikék Óvoda Mackó Kuckó Tagóvodájának felújított udvarán. A gyönyörű zöld gyepet a Nyitnikék óvoda családi nappal egybekötött vásárának alkalmával vehették birtokba a gyerekek.

IMG 20180601 145925
– Jó minőségű, strapabíró sportfű borítja ezt a kis udvart. A tagóvoda révén így tovább fejlődött a Nyitnikék óvoda, ahol legutóbb tavaly ősszel a minifoci pályát avattuk fel – mondta el Galgóczy Zoltán alpolgármester.

IMG 20180601 143934
Az udvar gondozását öntözőrendszer segíti, aminek kiépítését a füvesítéssel együtt az önkormányzat finanszírozta. A június 1-i átadáson az óvodások vidám játékkal avatták fel az új gyepet, majd a mulatság a családi nappal folytatódott. Csomósné Bányácski Anasztázia Nyitnikék óvoda intézményvezetője az újonnan megalakult Picinkék tánccsoport bemutatójára invitálta a vendégeket, akik nem sokkal később már együtt táncoltak a kicsikkel. A vásárt követően – a gyerekek saját készítésű portékáit lehetett megvenni, a bevétel pedig az óvodát támogató egyesület révén a gyerekek javát szolgálja – a családi nap egy estig tartó piknikkel zárult.