Átadták a Szent György- és a Szent Flórián-díjat

Írta:  2014.05.16.
Munkája elismeréseként idén Bulóczki István rendőr főtörzszászlós vehette át a Szent György-, Sándor Barna tűzoltó zászlós pedig a Szent Flórián-díjat.
Munkája elismeréseként idén Bulóczki István rendőr főtörzszászlós vehette át a Szent György-, Sándor Barna tűzoltó zászlós pedig a Szent Flórián-díjat, amellyel a Közalapítvány a XVIII. kerület Közbiztonságáért kuratóriuma ismeri el a közösség érdekében végzett közbiztonsági tevékenységet.

A városháza dísztermében megtartott ünnepségen az önkormányzat nevében Ughy Attila köszöntötte a díjazottakat.
– A rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai számára természetes az, hogy 48 vagy akár 72 órán keresztül készenlétben álljanak, és segítsenek, ha szükség van rájuk. Mindez egy hétköznapi ember képességeit jócskán felülmúlja – mondta köszöntőjében a polgármester. – Az önkormányzatnak a kerületi civil közösség képviselőjeként feladata, hogy ilyen formában is megköszönje a közösségért, a biztonságunkért végzett munkát.
A Szent György- és a Szent Flórián-díjon kívül Ughy Attila és Lévai István Zoltán alpolgármester a kerület rendőrségi és katasztrófavédelmi vezetőivel együtt további elismerő okleveleket és jutalmakat adott át.
A rendőrségi állományból dicsérő oklevélben és jutalomban részesült Potyondi István alezredes, Benkő Zsolt főhadnagy, Pardi Sándor főtörzsőrmester és Szabó Gergely főtörzsőrmester. A dél-pesti katasztrófavédelmi kirendeltség állományából dicsérő oklevelet és jutalmat kapott Baráth Novák Csaba tűzoltó zászlós, Nagy András törzsőrmester és Tóth Csaba főtörzsőrmester. Kiemelkedő munkájának elismeréseként oklevelet kapott a Dél-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség öt munkatársa: Bényei Darázs Eszter tűzoltó százados, Fülöp Sándorné százados, Bertók Szabolcs főhadnagy, Takácsné Nagy Borbála hadnagy és Lénárt Anett zászlós.
A közalapítvány kuratóriuma ez alkalommal adta át azokat a jutalmakat is, amelyekkel a XVIII. kerületi Rendőrkapitányság állományában dolgozók közül havonta két-két fő kiemelkedő munkáját ismerik el.
Az év első négy hónapjában végzett munkája alapján jutalomban részesült Sági Zsuzsanna hadnagy és Rákóczi Róbert főtörzsőrmester, Csom Vid törzsőrmester és Pócs Krisztián főtörzszászlós, Varga Krisztián törzsőrmester és Vágó Zoltán törzszászlós, valamint a közalkalmazotti állományból Tóthné Kormányos Zsuzsanna és Bécsi Zoltánné.