Eredményes veszélyeshulladék-gyűjtés

Írta:  P.A. 2018.06.07.

Hatalmas mennyiségű és rendkívül sokféle veszélyes hulladékot vittek a gyűjtőhelyekre a kerületben élők a június 2-án megrendezett gyűjtőnapon.

Hatalmas mennyiségű és rendkívül sokféle veszélyes hulladékot vittek a gyűjtőhelyekre a kerületben élők a június 2-án-megrendezett gyűjtőnapon. A leadott szeméttel megteltek a négy gyűjtőhelyszínen - a Rudawszky téren, a Martinovics téren,a Kondor Béla Közösségi Háznál és Pestszentimrén, a Hősök terén - várakozó teherautók.
A lakótelepeken elsősorban a használt elemek, régi műszaki és háztartási cikkek, sütőolaj, illetve maradék vegyszerek gyűltek össze, Volt olyan idősebb hölgy, aki egy gyógyszerekkel teli kerekes bevásárlószatyorral érkezett.

VAA 3373
A kertvárosokban jellemzően ezen a napon ürítik ki a garázsokban, sufnikban hosszú évek óta összegyűlt holmikat. Rengeteg autógumi, festékes és különböző vegyszeres tartály gyűlt össze. Egy-egy nagyobb mennyiségű hulladék leadásakor elhangzó mondat, miszerint „Szegény papa nem engedte, hogy korábban kidobjuk.” megmagyarázta azt, hogy miként gyűlik össze több évre való lom egy-egy kis udvari épületben a gyűjtőnapok kiapadhatatlannak tűnő forrásaként.
Az összegyűjtött hulladék szétválogatása, lemérése még zajlik.