Gálával avatták fel a megújult tornatermet

Írta:  2014.05.27.
A Bókay iskola gálát rendezett május 23-án az intézmény Kiss István utcai tornatermében.

Önmagában a gála megrendezése nem lett volna nagy hír, azonban nagyfokú összefogás eredményeképpen ünnepelhettek a diákok a felújított tornateremben.
– A tornaterem régen kultúrotthon volt – mondta Vörösné Éles Csilla, a Bókay Árpád Általános Iskola igazgatója. – A jelenlegi nagytornaterem volt a nézőtér, a kistornaterem a színpad. A cél az eredeti funkció visszaállítása volt, miközben az iskola tornateremként is tudja használni. A kistornaterem átalakítását, és több funkcióssá tételét a szülői munkaközösség kezdeményezésére az önkormányzat egy millió forinttal támogatta. A terveket az önkormányzat műszaki osztálya készítette, a kivitelezést a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt végezte, a sportfüggönyt a Marathon Sport Kft. készítette. A hátsó takaró függönyt a Városgazdától ingyen kapta meg az iskola.

A szülők Márton napi Liba-bált szerveztek, amelynek a bevételét erre ajánlották fel. Az összegyűjtött pénzt Bókay iskola Kerek Világ Alapítványa kiegészítette egy millió forintra, ebből a terem akusztikai átalakítását oldják meg. Az akusztikai átalakítás tervei elkészültek, a megvalósításra nyáron kerül sor.
Az iskola hagyományosan kétévente megrendezi a Bókay gálát, amelyen minden osztály lehetőséget kap a bemutatkozásra. Mindenki készül valamilyen produkcióval, de több diák egyéni tudását is megcsillogtathatta társaik, szüleik, nagyszüleik, tanáraik előtt versmondással, tánccal, zenével.
Az előadásra való készülődésnek az osztályokon belül közösségformáló szerepe is van, hiszen a Bókay gálára bemutatott műsor közös munka, próbák eredménye. A prózai darabok mellett szívesen készültek a diákok zenés, énekes, táncos produkciókkal is, amelyek magukkal hozzák a vidámságot, jó hangulatot is.