Udvari játékokat kapott az Ady iskola

Írta:  2014.05.31.
Régóta várt udvari fajátékokat vehettek birtokba az Ady Endre Általános Iskola diákjai a május 29-én megtartott sportnapon.

Régóta várt udvari fajátékokat vehettek birtokba az Ady Endre Általános Iskola diákjai a május 29-én megtartott sportnapon. A kerületi önkormányzat segítségével beszerzett vár, favonat, fából és egyéb természetes anyagokból készült mászóka és a többi hasonló játék az óraközi szünetekben való kikapcsolódáson kívül nagy szerepet kap a mozgásfejlesztésben is.
– Nagyon örülünk az új játékszereknek, amelyeket tanulóink a mindennapi testnevelésórák keretében is használhatnak, de segítségükkel játékos akadályversenyeket is tudunk szervezni a gyerekeknek – mondta Balázs Erzsébet igazgatóhelyettes. – Nem mellékes, hogy például a vár a mászást, a híd az egyensúlyérzéket fejleszti, azaz különféle agyi tevékenységeket serkentenek ezek az eszközök, ami jó hatással van azokra a gyerekekre is, akik a logopédiai osztályunkba járnak.

Amint azt az igazgatóhelyettes elmondta, a különböző típusú játékok – például a favonat vagy a mini mászófal – kihasználásának csak a gyerekek fantáziája szabhat határt, hiszen ezek az eszközök számos szerepjátékra adnak lehetőséget.
– Az iskolaotthonos rendszerű alsó tagozatban 150 gyerek van, akiknek nagy a mozgásigényük, így őket, amikor csak lehet, kivisszük az udvarra. Mivel ott labdázásra nincs lehetőség, különösen nagy öröm számukra, hogy a néhány régi mellett új játékok is vannak. A tanárok pedig, a padoknak és az asztaloknak köszönhetően, jó időben kiscsoportos foglalkozásokat is tarthatnak az udvaron.