Keresik a legszebb konyhakertet

Írta:  2014.06.02.
Első alkalommal vesz részt a XVIII. kerület a „Magyarország legszebb konyhakertje” programban.
Első alkalommal vesz részt a XVIII. kerület a „Magyarország legszebb konyhakertje” programban. A Karcagról indult kezdeményezéshez a kiírt hét kategóriában Pestszentlőrinc-Pestszentimrén összesen 15-en csatlakoztak.

– A cél az, hogy kiskertek kialakítására és házi növénytermesztésre ösztönözzük a városi lakosságot – mondta Forgács Edit, az önkormányzat részéről a programot a kerületben koordináló környezetvédelmi csoport ügyintézője.
A kezdeményezéshez bárki csatlakozhatott, aki saját balkonnal, kerttel, udvarral vagy telekkel rendelkezik, és vállalta, hogy ott zöldséget, gyümölcsöt termel. A kiírt hét kategória sokszínűségről tanúskodik, ugyanis akár egy balkonon vagy erkélyen is lehet házi felhasználásra zöldségfélét termelni, így a lakótelepeken sem elképzelhetetlen hobbi egy kis kertészkedés.

A több kategória: 50 négyzetméter alatti, illetve fölötti kert, zöldségtermesztés, gyümölcsös, vegyes kert (zöldség és gyümölcs), valamint közösségi kert, azaz csoportosan megművelt terület.
A „Magyarország legszebb konyhakertje” pályázat a Vidékfejlesztési Minisztérium kiemelt országos projektje. A kerületben júniusban lesz a zsűrizés, s a helyi győztes vesz részt az országos versenyben, amelynek eredményét kora ősszel hirdetik ki.