Világítást kapott a Pingvin játszótér

Írta:  2014.06.02.
Három új lámpaoszlop elhelyezésével biztonságosabbá és sötétedés után is használhatóvá vált a Lakatos-lakótelepen lévő Pingvin játszótér.
Három új lámpaoszlop elhelyezésével biztonságosabbá és sötétedés után is használhatóvá vált a Lakatos-lakótelepen lévő Pingvin játszótér. Az önkormányzat ezzel egy évek óta fennálló lakossági igénynek tett eleget saját anyagi forrásból.


– A játszótér 2009–2010-ben épült, de a kerület akkori vezetése megfeledkezett a közvilágítás kiépítéséről. Emiatt sötétedés után a játszótér, illetve a mellette lévő utcaszakasz főleg az idősek és a kisgyermekesek számára félelmetes volt, maga a játszótér pedig használhatatlanná vált, kiszolgáltatva a vandál rongálóknak – mondta Kádár Tibor önkormányzati képviselő, akit a lakótelepen élők kerestek meg azzal, hogy segítsen a közvilágítás kiépítésének megszervezésében.
Az önkormányzat végül saját forrásból végeztette el a tervezést és a kivitelezést.
– A környezetbe illeszkedő három új lámpatestnek köszönhetően biztonságosabbá vált a játszótér és a környéke. A világítás kiépítésével egy időben több új pad is helyet kapott a Pingvin játszótér körül, és hamarosan megkezdődik magának a játszótérnek a felújítása is – informált Kádár Tibor.
A Lakatos-lakóteleppel kapcsolatos másik hír, hogy a telepet is érinti a kerületi járda-felújítási program. Az Építő utca 2. és 24. szám között 234 folyóméter járdaszakaszt újítanak fel.