Két sportcentrum korszerűsítése várható

Írta:  K.Gy. 2018.07.16.

Lehetőség nyílt arra, hogy az önkormányzat sportlétesítményeket modernizáljon a Deák Ferenc „Bamba” és a Vilmos Endre Sportcentrumban.

Lehetőség nyílt arra, hogy az önkormányzat sportlétesítményeket modernizáljon a Deák Ferenc „Bamba” és a Vilmos Endre Sportcentrumban. Erre a Magyar Kézilabda Szövetség újabb pályázata nyújt pénzügyi forrást.

sportszálló

A százezres lakosságú XVIII. kerületben, amely a pezsgő óvodai és iskolai sportélet mellett azzal is büszkélkedhet, hogy számos sikeresen működő egyesületnek ad otthont, nagy szükség van a mai elvárásoknak megfelelő sportlétesítményekre. Az önkormányzat ezért tekinti kiemelt feladatnak ilyenek építését, valamint a meglévő infrastruktúra folyamatos korszerűsítését. A képviselő-testület a július 12-i rendkívüli ülésén arról döntött, hogy részt vesz a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) új pályázatán, amely lehetővé teszi a Deák Ferenc „Bamba” Sportcentrum területén található Sport- és Ifjúsági Szállónak és a Vilmos Endre Sportcentrum tornacsarnokának a felújítását.

Jobb fűtőrendszer kell

A sportszálló emeleti szintjét a PLER Kézilabda Kft. használja, itt szállásolják el a csapattagokat. A létesítmény felújítását az MKSZ egy korábbi pályázatának köszönhetően már megkezdték, de néhány tétel ebbe a projektbe nem kerülhetett bele, ezt pótolnák a most rendelkezésre álló forrásból. Az emeleten beépített szekrényeket kívánnak kialakítani, mert sem a szobákban, sem a közösségi helyiségekben nincsenek megfelelő tárolók. Emellett felújítják a homlokzatot, kicserélik a kazánház nyílászáróit, és tűzjelző rendszert alakítanak ki.
A Vilmos Endre Sportcentrum tornacsarnokára nagy szükség van, hiszen azt a sportszervezetek mellett az egyik közeli iskola diákjai is használják. A terem fűtési rendszere elavult és túlterhelt, az elengedhetetlen gépészeti átalakítás után hatékonyabban lehet majd fűteni.

Támogatják az 56-osokat

A július 12-i ülésen döntés született arról is, hogy az önkormányzat egy ingyenes helyiség biztosításával támogatja az 1956-os Magyar Szabadságharcosok Világszövetsége Egyesületet. A civil szervezettel az önkormányzat már korábban együttműködési megállapodást kötött, amelyben a világszövetség átvállalta az 1956-os eseményeket, illetve a kommunista diktatúra időszakát felidéző – közfeladatnak számító – kulturális örökségvédelmi feladatok ellátását. Az egyesület munkája egyre szerteágazóbb, így szüksége lett egy helyiségre, amely irodaként működik, továbbá kisebb rendezvények lebonyolítására is alkalmas. Ezenkívül a szövetség a forradalom hatvanadik évfordulója alkalmából számos dokumentumot, emlékanyagot gyűjtött össze, s ezeket szeretné kutatni, rendszerezni és hozzáférhetővé tenni. Mindehhez tehát stabil bázisra van szükség, ezért fordultak az önkormányzathoz. A képviselő-testület úgy döntött, hogy az Üllői út 517. alatt biztosít a szervezet számára ilyen helyiséget.