Egyre többen tesznek a virágosabb kerületért

Írta:  2014.06.15.
Több mint 1000 pályázat érkezett a Szebb, virágosabb kerületért elnevezésű akcióra.
I
dén is virágba borul a kerület, köszönhetően többek között annak a több mint 1000 pályázónak, akik a Szebb, virágosabb kerületért elnevezésű akcióban vállalták, hogy szebbé teszik lakókörnyezetüket. A pályázókat, akárcsak az elmúlt években, idén is egynyári virágokkal támogatja a XVIII. kerületi önkormányzat. A virágokat június elején osztották szét.
- A tavalyi kilencszázzal szemben idén összesen 1050 pályázat érkezett, elsősorban intézmény, előkert, családi ház illetve utcaszakasz kategóriában. A legtöbben a családi házas övezetből jelentkeztek, ők idén egy egész láda virágot kaptak – mondta Forgács Edit az önkormányzat környezetvédelmi csoportjának ügyintézője.

A pályázaton résztvevők a hobbikertészek számára is olyan jól ismert, és könnyen kiültethető, gondozható virágfajtákat vihettek haza, mint a pistike, a begónia, a büdöske, záporvirág, vagy éppen az ugyancsak egynyári, de gyakran áttelelő és újravirágzó kukacvirág.
A kerületszépítők munkáját a nyár folyamán folyamatosan fogják zsűrizni. A kerületi civil szervezetek képviselői, illetve az önkormányzat környezetvédelmi csoportjának munkatársai értékelni fogják többek között a lakótelepi előkertek és a családi házak előtti közterületek tisztaságát, a virágok elrendezését, a kiültetés szakszerűségét is.
A pályázati helyszínek teljes kiértékelése kora őszre lezárul és a kategóriák legjobbjainak díjazása is ekkor történik.