Szünidő helyben

Írta:  2014.06.19.
Egész nyárra kínál programokat a kerületi diákoknak a szünidő tartalmas eltöltéséhez a Bókay-kerti napközis tábor június 23. és augusztus 22. között


− A legszebb nyári tábori környezetnek számít Budapesten a Bókay-kert – vallja Kuba Gábor, az Eötvös iskola igazgatója, aki ezen a nyáron már huszonhatodszor a kerületi napközis tábor főszervezője és vezetője. − Korábban minden év egy kicsit más volt, mára viszont kialakult a tábor állandó struktúrája. A turnusok két részből állnak: létezik a tábor alapkínálata, amely már önmagában is elég arra, hogy a gyerekek izgalmasan, tartalmasan töltsék a szünidőt, ugyanakkor a szülő a gyerek érdeklődése szerint kérheti a felvételt egy-egy szakrajba is, amely további speciális ismereteket, programokat kínál.

Szünidő olcsón, de tartalmasan

Kuba Gábor pedagógusként és régi táborozóként rengeteg tapasztalat birtokában gyűjtötte össze azokat a kollégákat, akikkel az évek folyamán sikerre vitte a napközis tábort. Hogy miért érdemes e tábor mellett dönteni, arról így vall:
− A szülő jó helyen tudhatja a gyereket, a gyerek pedig kellemes légkörben, tartalmasan töltheti a szünidőt vagy annak egy részét.

A napközis tábor ebben az évben június 23-án indul, a hagyományoknak megfelelően egyhetes turnusokkal. Az utolsó, kilencedik turnus augusztus 22-én zár, a családok tehát szinte az iskolakezdés pillanatáig választhatják bármelyik időszakot vagy akár mindegyiket.
Egy-egy turnusra mindig az előző héten (lehetőleg szerdán) lehet befizetni, s a háromszori étkezés és az alapprogramok napidíja mindössze 436 forint. Ez az összeg megegyezik azzal, amit a szülők a tanév folyamán fizetnek a napközis ellátásért. A kedvezmények éppúgy érvényesíthetők, mint év közben.

Programok a táborban

Az általában húszfős rajok közösségi, sport- és kézműves foglalkozásokon vesznek részt a tábor területén. Előadók is felkeresik a Bókay-kertet, emellett a gyerekek táboron kívüli eseményeken is részt vesznek. Ilyen például a repülőtérnek, a meteorológiai intézetnek vagy a vízművek telepének
meglátogatása, különleges játszóhelyek felkeresése, a hajókirándulás, a cirkuszlátogatás. Rendszeresen szerveznek buszos utakat Esztergomba, Székesfehérvárra, a Velencei-tóhoz, a jászberényi állatkertbe. Az útiköltség pluszkiadást jelent, de az élmény mindenképpen megéri.
A szakrajok átlagosan heti 3000 forintos díj fejében kínálnak pluszprogramokat a táborozóknak. Ezeket kerületi klubok, oktatók, vezetők szervezik, akik szakértői az adott területnek. A jelentkezők a zumba-, a harcművészeti, az atlétikai, a kézműves, a tenisz-, a röplabda-, a futball-, a sportlövészeti, az akrobatikus rock and roll, a gitár-, a baranta-, a túra- és sok más raj közül választhatnak.

További információk a táborról a TV18 Kuba Gáborral készített interjújában