Semmelweis-nap a gyógyítókért

Írta:  2014.06.24.
A kerületi egészségügyi dolgozók Semmelweis-napi ünnepségét az ágazat június 23-i szakmai napján tartották a Rózsa Művelődési Házban.

Az önkormányzat a kerületben legalább 15 éven át elismerésre méltóan végzett szakmai tevékenységet jutalmazó díjból évente maximum hármat ítél oda, amelyeket az ünnepség keretében osztanak ki.

Császár Bíró Lilla, a Kondor Béla Közösségi Ház vezetője, a rendezvény háziasszonya üdvözlő szavai után Ughy Attila mondott köszöntőt. A polgármester kiemelte, hogy e nap nemcsak arra kínál alkalmat, hogy megemlékezzünk Semmelweis Ignácról, hanem arra is, hogy a 196 éve született kiváló orvos példája nyomán tisztelegjünk azok előtt is, akik a kerületben végeznek áldozatos, kitartó munkát.

¬– A kerületünk ars poeticája az, hogy a köszönetet kísérő díjat nem kapják, hanem kiérdemelik a díjazottak – mondta Ughy Attila. – Az önkormányzat ennek szellemében hajt fejet azok előtt, akik mindennapi tevékenységükkel jelentősen hozzájárulnak ahhoz, hogy a jövő helytörténészei a kerület „történelemkönyvében” külön fejezetben írhassanak majd az egészségügyben dolgozók áldozatos munkájáról.

A beszédet műsor követte, amelyben Presits Tamás színművész, Orgován Tóth Fruzsina (zongora), Orgován Csenge (hegedű), valamint a Tébláb Művészeti Iskola növendékei működött közre, Vörös Árpád táncpedagógus vezetésével.
A műsor után Ughy Attila és Lévai István Zoltán alpolgármester adta át a kitüntetéseket.
Idén Margetin Pálné fizikoterápiás szakasszisztens, dr. Soós Lajos fogorvos-szájsebész és dr. Rózsa József háziorvos részesült az elismerésben.