Megnyílt az M5 Pagony játszópark

Írta:  Bodzay Zoltán 2018.09.03.

Új zöld sziget két kerület határán.

Két kerület határában, a Soroksáron található bevásárlóközpont délkeleti részén, a pestszentimrei lakóházakhoz igen közel létesített játszóparkot a terület tulajdonosa és üzemeltetője, a Ceetrus Hungary Kft. A korábban elhanyagolt, gondozatlan helyen kialakított játszóteret augusztus 31-én adták át a környékbelieknek és a vásárolni érkezőknek.

M5 Pagony megnyitó 012 KB copy

M5 Pagony megnyitó 020 KB copy

M5 Pagony megnyitó 06 KB copy

A játszópark ünnepélyes megnyitóján Lévai István Zoltán örömét fejezte ki a fejlesztéssel kapcsolatban, amely reményei szerint a térség további fejlődését is maga után vonhatja, hiszen a park megépítését később egy második ütem követi, amelyhez esetleg a XVIII. kerület is csatlakozik.
– A gyerekekbe és a sportba befektetni jó dolog. Ezt teszi a XVIII. kerület, de a szomszédos Kossuth Lajos-telep annyira beépített, hogy ott nincs szabad terület. Ezért is nagy öröm a környékbeli családoknak, gyerekeknek a játszópark elkészülte – mondta az alpolgármester.
Soroksár polgármestere, Geiger Ferenc elismerően szólt a helyszínen üzleteket nyitó kereskedelmi cégek társadalmi felelősségvállalásáról, hiszen a játszópark mindenki számára ingyenesen vehető igénybe.
– A továbbfejlesztés során jövőre több kilométeres futópálya készül, így a családoknak és a sportolni vágyóknak egyedülálló szolgáltatást tud majd nyújtani a park. Önkormányzatok szoktak hasonló beruházásba kezdeni, kereskedelmi cégek nemigen – hangsúlyozta.
A megnyitóbeszédeket és a szalagátvágást követően a vendégek a fiatalságot és a nyitottságot szimbolizáló ajtóinstalláción keresztül léphettek be a parkba, majd az esemény fényét Szász Kitti négyszeres freestyle labdarúgó-világbajnok produkciója emelte.
Az M5 Pagony névre keresztelt sokfunkciós létesítmény teljes területe 5000 négyzetméter, amelynek több mint fele zöldterület, az itt található sportpálya mérete pedig 500 négyzetméter. A játszótéren két csúszdával kombinált famászóka, homokozó, három rugós hinta, továbbá a nagyobb gyerekek és a szülők számára kültéri fitneszeszközök találhatók.
Tizenöt dús lombkoronát növesztő díszfát is elültettek itt, amelyek majd a legnagyobb melegben is árnyékot adnak. A látogatók pihenését és felfrissülését számos pad és ivókút is szolgálja. A négylábúval érkezők örömére kialakítottak egy kutyafuttatót is, s eredeti kezdeményezésként kerékpárszervizpont is üzemel a parkban olyan szerszámokkal, amelyekkel szinte az összes kisebb javítás elvégezhető.