A java ma jön

Írta:  B.Z. 2018.09.08.

A fellépőknek és a szervezésnek köszönhetően szép volt, jó volt a Bókay-kertben folytatódó fesztivál, de a java a szombati programokkal jön.


Pénteken, a koradélutáni órákban az első fellépők közönsége még a bicikliző és rollerező gyerekek voltak, valamint a jól megérdemelt munkájuk után söröző színpadépítők, de aztán fokozatosan megtelt a Bókay-kert. Egészen addig, míg estére, a Révész & Závodi Piramis éveket idéző koncertjére a nagyszínpad előtti tér olyan zsúfolt lett, ami már egy igazi fesztivál képét mutatta.

.bokay2
A java azonban még csak most következik, hiszen Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata jóvoltából szombaton délelőttől késő estig zenei és egyéb kulturális programok özöne várja ingyenesen a Bókay-kertbe látogató kerületieket. A szombati nap legfőbb műsorszáma mégis a Nemzetek konyhája fesztivál elnevezésű főzőverseny volt délelőtt, amelyen a részvevő csapatok különböző nemzetek ételeiből választhatták ki, hogy mit kívánnak elkészíteni.

bokay1
Már pénteken ki voltak jelölve a főzőhelyek, amelyekből hetvenhatot számoltunk össze, de lehet, hogy szombatra nő még ez e szám. Ráadásul gyermekcsapatok is összemérik majd tudásukat a főzésben, ami ugyancsak érdekes színfoltja lesz a szombati napnak.
Érdemes tehát szombaton is kilátogatni a Bókay-kerti fesztivál eseményeire, ahol párhuzamosan két színpadon is láthatók és hallhatók a változatosnak ígérkező programok. A családok minden tagjának jó szórakozást ígér a rendezvény, amelyen a gyerekeket pónilovaglás, ugrálóvár, kalandpark és játszótér várja, valamint megszámlálhatatlan árus kínálja étel- és italkülönlegességeit.

bokay3