Kerületi segítséggel jutalmaztak a Dél-pesti kórházban

Írta:  2014.06.30.
Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata a soroksári önkormányzattal közösen nagymértékben hozzájárult a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet dolgozóinak Semmelweis-napi anyagi és erkölcsi elismeréséhez.

Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata a soroksári önkormányzattal közösen nagymértékben hozzájárult a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet dolgozóinak Semmelweis-napi anyagi és erkölcsi elismeréséhez.

- Az elmúlt két évben sokat dolgoztunk azon, hogy jó kapcsolatot ápoljunk a területi ellátási kötelezettségünkhöz tartozó önkormányzatokkal. Ez idő alatt is nagyon sok támogatást kaptunk tőlük, és most segítségükkel anyagilag is honorálni tudjuk dolgozóink áldozatos munkáját. Számomra ez azt jelenti, hogy akik között élünk és dolgozunk, akik személyesen tapasztalják meg munkánk eredményét, azok elégedettetek, és megbíznak bennünk – mondta a kórházban június 26-án megtartott ünnepségen Dr. Ralovich Zsolt, a Jahn Ferenc kórház főigazgatója.
Ughy Attila, a XVIII. kerület polgármestere köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy a jutalmakat soha nem kapja valaki, hanem kiérdemli.

- Az elismerésért meg kell dolgozni, az elismerés azt jelenti, hogy az elvégzett munka eredményét mindenki látja és megbecsüli. Mindig a díjazott a fontos, aki valamit eltervezett, és megdolgozott az álmaiért. Az egészség megőrzésénél, a betegségek megelőzésénél kevés fontosabb dolog van. Ezért is vagyunk érdekeltek abban, hogy akik a XVIII. kerület fekvőbeteg ellátásáért is dolgoznak, jól és kiszámíthatóan tudják végezni a munkájukat és minden támogatást megkapjanak.

Pénzből és támogatásból azonban sosem lehet elég, ezért Ughy Attila elmondta, hogy az önkormányzat 20 millió forinttal segít, hogy a kórház egy nagyteljesítményű altatógépet tudjon vásárolni, míg az urológiai osztály akadálymentes kórtermének, és a hozzá tartozó vizesblokk kialakításához 5 millió forinttal járul hozzá.
Az ünnepség a jutalomátadással zárult, melynek során a főigazgatói dicséreteket és az azzal járó 60 ezer forint jutalmat együtt adta át Dr. Ralovich Zsolt, Ughy Attila és Soroksár alpolgármestere, Egresi Antal.