Színes forgatag a lőrinci Múzeumkertben

Írta:  sajtóközlemény 2018.09.13.

Különleges programmal fogadta a látogatókat a Tomory Lajos Múzeum.

Szeptember 8-án, szombaton, a Bókay-kerti Napokkal párhuzamosan végre egész napra nyitva állt az érdeklődők számára a Tomory Lajos Múzeum felújítás alatt álló új főépülete, a Herrich-Kiss villa egy része. Sikeres program, sok látogatóval.
Idén először a múzeum új otthonában, a Herrich-Kiss villában, és a szomszédos a Bókay-kerti Napokhoz csatlakozva, a villa kertjében fogadták a látogatókat, ahol kulturális-művészeti program, játék, kiállítás és frissítő limonádé várta az érdeklődőket. A kertbe az új, a védett épülethez és kerítéséhez illő kertkapun léphettek be a Bókay-kert főépülete zöld verandájával szemben a családok és az egyéni látogatók.

villa1

villa2

villa3


A kertet Dr. Nemcsics Antal színprofesszor, festőművész színkutatási eredményeit megidézve széllel játszó színes körök tették vidámabbá. Az általa felfedezett „színország” működését a látogatók játékos formában ismerhették meg színek és jelentéseik párosításával, a kisebbek pókfonal-játékkal.
Kicsik és nagyok körében egyaránt népszerűnek bizonyult a pestszentlőrinci hírességekhez kapcsolódó pörgetős játékunk, amellyel interaktív módon ismerhették meg a neves lőrinciek életét és érdeklődési köreit. Hasonlóan közös szórakozást jelentett a családoknak az óriás kirakó, melyen Prokopp Sándor sportlövő olimpiai bajnok alakja jelent meg. A fotós ponyvák segítségével kipróbálhatták, milyen egy század eleji gyermek bőrébe bújni, míg a legkisebbek szappanbuborék fújással, vagy focizással tölthették el az időt.
A múzeumi gyűjtemény iránt érdeklődők megtekinthették a látványraktárat, illetve tovább bővíthették helyi ismereteiket a MALÉV és a polgári repülés történetét, a Kossuth teret és kerületünk híres embereit bemutató ponyvakiállítással.