Új óvodai tornaszobák

Írta:  P.A. 2018.09.20.

Két óvodában is új tornaszobákat vehettek birtokba a gyerekek Pestszentlőrincen.

Két óvodában is új tornaszobákat vehettek birtokba a gyerekek Pestszentlőrincen. A Bókay-kertben lévő Mocorgó óvodában egy teljesen új tornaszoba épült, míg a Lakatos-lakótelepen található Szivárvány óvoda a régi tornaszobája helyén kapott egy modern, minden tekintetben megújult játszóhelyet.

mocorgo1

mocorgo2

mocorgo3

szivarvany1

szivarvany2


Mindkét intézmény nevelési programjában kiemelt szerepet kap a gyermekek korai mozgásfejlesztése. Amint azt Ughy Attila polgármester a Mocorgó tornaszobájának szeptember 18-i felavatásakor elmondta: rendkívül fontos, hogy a gyerekek már 3 éves kortól elsajátítsák a mozgás szeretetét, és az egészséges testi fejlődésükhöz biztosítva legyenek a mai kor igényeinek megfelelő körülmények.
A Szivárvány óvoda felújított tornaszobájának átadásán Galgóczy Zoltán alpolgármester úgy fogalmazott, hogy a modern tornaeszközök - az ízületeket kímélő padlótól az új játékokig – segítenek abban, hogy a gyerekek megszeressék és igényeljék a napi rendszeres sportolást.
Banyár László, a felújítást kivitelező Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. vezérigazgatója hozzátette, hogy a Szivárvány óvoda mostanra már csaknem teljesen megújult, és a szakmaiság mellett műszakilag és külső-belső megjelenésében is bárhol Európában megállná a helyét.