Népszerű a Kossuth téri ingyenes wifi

Írta:  P.A. 2018.09.28.

Gyorsan elnyerte a lakosság tetszését az ingyenes internetelérés a Kossuth téren.

Gyorsan elnyerte a lakosság tetszését az ingyenes internetelérés a Kossuth téren. Az önkormányzat által biztosított, a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. által üzemeltetett wifihálózathoz már a tesztidőszak alatt sokan csatlakoztak.

wifi2
Már az első napokban, az augusztusi sörfesztiválon volt olyan pillanat, amikor egyszerre kilencvenen vették igénybe a szolgáltatást. Az azóta eltelt időszakban pedig több mint 500 készülékkel csatlakoztak a Kossuth téri wifire.
A hozzáférési pontok nagy teljesítményűek, sok felhasználót elbírnak, de ha sokan nagy távolságból, tehát nem az ideális távolságon belül használják azokat, az negatívan befolyásolhatja a többi érintett kapcsolatának a minőségét.
Ha mindegyik igénybe vevő az ideális hatótávolságon belül tartózkodik, akkor elfogadható sebességgel 150–200 felhasználó tudja használni egyidejűleg (közösségi média, levelezés, böngészés).
A bővítési tervekben szerepel, hogy a Kossuth tér sarkára is telepítenek egy antennát, amely képes kiszolgálni a mindkét oldali villamos-, illetve buszmegállókat. A nagy érdeklődésre tekintettel az önkormányzat mérlegeli a kerület más részein is az ingyenes wifi telepítésének lehetőségét.