Élelmiszert osztottak a fiatalok

Írta:  P.A. 2018.10.01.

Tartós élelmiszerekből álló csomagokat osztott rászoruló családoknak a Jövő Ifjúságáért Egyesület szeptember 29-én a Kondor Béla Közösségi Házban.

Tartós élelmiszerekből álló csomagokat osztott rászoruló családoknak a Jövő Ifjúságáért Egyesület szeptember 29-én a Kondor Béla Közösségi Házban. Amint azt Lukács László, a XVIII. kerületben működő szervezet elnöke elmondta, évente több alkalommal tudnak hasonló adományt juttatni az adatbázisukban szereplő családoknak.

Élelmiszercsomag2
– Harmadik éve működünk együtt a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel, és ez idő alatt már több mint tíz alkalommal tudtunk különböző tartalmú, de fontos, alapvető élelmiszereket tartalmazó csomagokat osztani. Mindig más, de jó minőségű termékeket kapunk és adunk tovább – mondta a Jövő Ifjúságáért Egyesület tevékenységéről Lukács László.
A különféle jótékonysági akciók vagy egyéb rendezvények során rendszeresen számíthatnak középiskolás diákok önkéntes munkájára, és ez most sem volt másként. A fiatalok segítségével összeállított és kiosztott csomagok ezúttal egy kisebb rúd téliszalámit, instant tésztás leveseket, kukorica- és zöldborsókonzerveket, valamint sütőport és cukorkát tartalmaztak.
– Az adatbázisunkban 720 ember szerepel, és bár az utóbbi időben sokan elköltöztek a Havanna-lakótelepről és a környékéről, így is mintegy 600 fővel számolhatunk, ami 200–220 családot jelent. Az adatbázisunk folyamatosan változik, most is érkeztek és regisztráltak újak, de kapcsolatban vagyunk a családsegítő szolgálattal is, ahonnan szintén kapunk jelentkezéseket rászoruló családoktól – tette hozzá Lukács László.