Ovi-sportpályán is cseperedhetnek

Írta:  R.F. 2018.10.08.

Új sportpályát avattak a Cseperedő óvoda udvarán.

Nem akármilyen napra ébredtek a Cseperedő óvoda gyermekei október 1-jén. A hónap első napján vehették birtokba azt a12x6-os, mondhatjuk, „futballpályát”, amely bizonyára sok-sok örömöt szerez majd nekik.
A szép őszi időben Galgóczy Zoltán és Lévai István Zoltán alpolgármester is részt vett a pályaátadón, amely során a Cseperedő kicsinyei állták körbe a pályát, várva, hogy utána birtokba vehessék azt, ami nekik készült.

VAA 2644 copy

VAA 2613 copy

VAA 2623 copy

VAA 2657 copy

 

Lévai István Zoltán a megnyitójában azt is elmondta, hogy már egészen kisgyermek kortól fontos a rendszeres mozgás és testedzés, mert ez vezethet el ahhoz, hogy a későbbiekben napi igénnyé váljon a mozgás, ebből fakadóan az egészséges életvitel.
Galgczy Zoltán azt emelte ki, hogy a jövőben az érkező újabb óvodásokat is kiszolgálja majd a műfüves pálya, amelyen a focin túl más labdajátékokat, s különböző játékokat is gyakorolhatnak a gyerekek.
Az Ovi-Sport képviseletében Sebestyén Kata szólt a gyerekekhez, aki elmondta, hogy az alapítvány a lehető legnagyobb örömmel adja át az ovisoknak a pályát, mert vitathatatlan, hogy minden eltöltött óra hasznos és élményt adó lesz itt a gyerekeknek. Végezetül elmondta azt is, hogy egy új sportágat, a judót is előkészítik, mert ez kiválóan segíti a legkisebbek sportmozgásainak, kordinációinak az időben történő elsajátítását.
Az ünnepség után az óvoda mintegy 120 „hallgatója” ki is próbálta a pályát, s a látottak alapján, állandó lesz azon a forgalom.