Okker és citromsárga színben köszönt ránk a kerítés

Írta:  Gönczöl András 2018.10.10.

Csinosodott az Aprókfalva Óvoda kerítése.

A kerületi óvodák kiemelkedő szakmai munkáján túl különleges figyelmet fordítanak a külső megjelenésre is. Ennek lehettünk tanúi az Aprók Falva Óvodánál október 6-án. Talán már kitalálták, új színeket kapott az intézmény kerítése.

aprokfalva1

aprokfalva2

Az Önkormányzati Hivatal és a Városgazda18 hibátlan együttműködési gyakorlatának félidejénél egy, csupán papák alkotta csapat munkaterületéhez érkeztünk. Mielőtt az apukák iránti részrehajlással vádolnának, jelezzük, öt-hat férfifejet számoltunk össze a főbejárattól jobbra és balra. Kerítésfestésben is igen jártas Galgóczy Zoltán alpolgármester a munkaruházati divat szakembereinek elismerését is kiérdemlő szerelésben érkezett a festés helyszínére, ahol is Minkolényi Ilona intézményvezető köszöntötte. Miután megtörtént az ecset kiválasztása, a festékes bödön is kézbe került. Rugalmas fel-lemozgás közben sikerült az alpolgármester szavait lejegyzetelni: - Folyamatosan épülnek, szépülnek óvodáink. A visszajelzések szerint az ovisok, egy-egy hétvégi festés után, már a hétfői napon azonnal észreveszik, és ujjongva fogadják a kerítés új és friss színeit. Ezen szombati napok az alkotó munkán túl tökéletes alkalmat biztosítanak a közös együttlét minden, beszélgetéssel, viccelődéssel tarkított örömteli gyakorlatára, mesélte az alpolgármester.
A hölgyek pótolhatatlanságának gyakorlati példájával is szembesültünk. Dadusok, óvónénik, édesanyák vendéglátó és kétkezi munkájának eredményeként sem italban, sem ételben nem szenvedtünk hiányt, és az előtisztítási munka során is a hölgyek kezében fedeztük fel a drótkefét.