A Napsugáré a 21. Ovi-Focipálya

Írta:  R.F. 2018.10.12.

Újabb óvoda gyermekei vehették birtokba azt az Ovi-Sportpályát, amelyből örvendetes módon egyre több van a kerületben.

Újabb óvoda gyermekei vehették birtokba azt az Ovi-Sportpályát, amelyből örvendetes módon egyre több van a kerületben. Október 11-én a Napsugár óvoda gyermekei kapták meg a vadonatúj „dühöngőt.”
Úgy tűnik, az októberi nyár végigkísérte az átadókat, mert valamennyit szinte augusztusi melegben kapták meg az ovisok.
A legutóbbinak, a nyerőszámot is takaró 21.-nek olyan időben örülhetett az óvoda 75 gyermeke, amelyben akár a Balaton-partján is üldögélhettek volna. De mivel októbert mutat a naptár, maradjunk csak itthon…
A megnyitón elsőként az intézményvezető, Szabóné Karácsonyi Hajnalka köszöntötte a vendégeket és a gyerekeket. Elmondta, hogy nagyon várták már a „lakók”, hogy megkapják a 6x12-es, több sportágra is használható, műfüvest.
Az önkormányzatot, akárcsak a korábbi pályaátadókon, Lévai István Zoltán és Galgóczy Zoltán alpolgármester képviselte.

napvirag1

napvirag2

napvirag3

napvirag4


Ünnepi beszédében Lévai István Zoltán emlékezett is.
- Időutazások nekem ezek az átadók, mert óvodás és iskolás korom helyszínei köszönnek vissza, s ez mindig szép emlékeket ébreszt bennem.
Kihangsúlyozta, hogy erről a pályáról akár a magyar sport nagyjai is kikerülhetnek, de ha „csak” egészséges ifjak és felnőttek válnak belőlük, már akkor megérte, hogy elkészült.
Galgóczy Zoltán kiemelte a beszédében, hogy nem csak a gyerekeket kell megemlíteni.
-Sok és kiváló óvodapedagógusra is szükség van ahhoz, hogy ez a pálya, akárcsak az eddig átadott húsz, betölthesse azt a szerepét, amiért megépítettük.
Elmondta azt is, hogy a most átadottal már a kerület valamennyi óvodájának van Ovi-Sportpályája, ahol volt kellő terület azok megépítéséhez.
Ott volt az ünnepségen az Ovi Sport Alapítvány elnöke, dr. Molnár Andrea, aki a lassan „halhatatlanná” váló kezdeményezés létrehozójáról beszélt.
-Kazal volt a beceneve, ezen is néven is a magyar labdarúgás örök nagyjai közé került Buzánszky Jenő, ám ezzel a most már 21 pályával is örökre beírta magát a magyar sport halhatatlanjai közé.
A felnőttek mondatai után a gyerekek következtek, immár az új pályán, s talán az ő hangjuk, boldog zsivajuk volt a legszebb…