A fiataloké a jövő

Írta:  P.A. 2018.10.15.

Fiatal vállalkozók mutatkoztak be a Rózsában rendezett fórumon.

Sikeres fiatal vállalkozók mutatták be önmagukat és vállalkozásukat, illetve beszéltek arról középiskolás diákoknak, hogy miként lehet egy jó ötletből belátható időn belül működő vállalkozást felépíteni ma Magyarországon. A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége által a Rózsa Művelődési Házban október 12-én rendezett fórumot Galgóczy Zoltán alpolgármester nyitotta meg, aki rövid bevezetőjében úgy fogalmazott, hogy egy erős gazdaságnak az egyik alapja a fiatalok szellemi ereje, vállalkozókedve és tehetsége.

fivosz1

fivosz2

fivosz3


- Egy ország akkor lehet erős, ha a gazdasága is az. Ehhez pedig kellenek okos fiatalok, akik jó ötletekkel állnak elő, és ezeknek a megvalósításához keresnek támogatást. Kitartással, szorgalommal egy-egy ötletből sikeres, jól jövedelmező vállalkozásokat lehet felépíteni
A délelőtt folyamán Békési Brigitta, a 2015-ös év fiatal vállalkozója, Hajas Ádám, az AndYou Média Hungary Kft. tulajdonosa, Búzás Zsófi, a Sophie by Chance táska márka alapítója és Virágh Barbara étkezési tanácsadó mutatta be saját történetén keresztül, hogy miként lehet sikeres egy kezdő, fiatal vállalkozó. Valamennyien felhívták arra a figyelmet, hogy a tanulás elengedhetetlen a sikerhez. A megszerzett tudás mellé ugyanakkor a személyiség, az önmenedzselés képessége is fontos.
- Nem biztos, hogy mindenkinek lesz lehetősége továbbtanulni, diplomát szerezni, de szorgalommal, akarattal egy kiváló ötletből így is eredményes vállalkozást lehet létrehozni . Mint minden, úgy az önmenedzselés is megtanulható, és ennek a képességnek nem csak a vállalkozásunk létrehozása, működtetése során, hanem az élet minden területén, az álláskereséstől a magánéletig hasznát vehetjük – mondta el Békési Brigitta.