Húsz éve szépítik a kerületet

Írta:  P.A. 2018.11.13.

Huszadik alkalommal rendezték meg idén a kerületben a Szebb, virágosabb kerületünkért kerületszépítő pályázatot.

Huszadik alkalommal rendezték meg idén a XVIII. kerületben a Szebb, virágosabb kerületünkért elnevezésű, kerületszépítő pályázatot, melynek nyerteseit november 8-án díjazták a Rózsa Művelődési Házban.
Dömötör István alpolgármester a díjátadón kiemelte, hogy míg 20 évvel ezelőtt 30 résztvevővel és 200 ezer forinttal indult el ez a kezdeményezés, addig idén már 1500 kerületi lakos dolgozott azon, hogy az önkormányzat által biztosított növények elültetésével szépítse lakókörnyezetét.

VAA 1585 copy

szebb1

szebb2


- Ebben az évben 5 millió forintból valósult meg ez a program, amiről elmondható, hogy talán a legsikeresebb azok közül, melyeket az önkormányzat a lakossággal közösen hajt végre – fogalmazott Dömötör István, hozzátéve, hogy örömteli kihívás az évről-évre növekvő részvételi kedv, és továbbra is arra bíztatott mindenkit, hogy akinek van olyan ismerőse, akit be lehetne vonni a kerületszépítésbe, annak szóljanak, hívják őket jövőre.
Az alpolgármester elmondta, hogy több mint 20 intézmény, köztük iskolák, óvodák is részt vettek a programban.
- A virágültetésen túl ezekben az intézményekben a pályázatok olyan ötleteket, megoldásokat is tartalmaztak, melyek révén biztosak lehetünk abban, hogy a gyermekek környezettudatos nevelésére fókuszálnak, és következő generációknak már sokkal természetesebb lesz ez a gondolkodásmód.
A Szebb, virágosabb kerületünkért pályázat első meghirdetése óta részt vesz a programban Litauszki Pál. Az idén 95. életévét betöltött nyugdíjas korát meghazudtoló aktivitással dolgozik lakóhelye megszépítéséért. Idén például az utcaszakasz kategória első helyéért járó elismerést vehette át.