A kukac és a kifli összebújva

Írta:  G.A. 2018.11.15.

Dániel András gyermekíró volt a PIK könyvtár vendége.

Egy mesekönyvsorozat bemutatójának és a stand-up műfajának szórakoztató elegyéből kaphattunk ízelítőt november 9-én a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Pestszentimrei Könyvtárában.

VAA 1803 copy

Megjelent a Kufli, azaz a kukac és a kifli szóból összevarázsolt című mesesorozat legfrissebb, jubileumi 10. kötete, A kuflik és a szélposta. A mesekönyv címétől eltérően maga a szerző, Dániel András hozta el és mutatta be a Kuflik legújabb kalandjait.
A kiskönyvtár minden négyzetcentimétere foglalt volt, egy vendég azon morfondírozott, hogy a szerző következő meséjének címe Az összecsukható apuka története lehetne. A szülők bevallása szerint maguk is jól szórakoznak egy-egy ilyen előadáson, amelyen gyakran saját apróságuk beszólásai is meglepetésszámba mennek. A kis meserajongók a kivetítőn is követhették a mesekönyv illusztrációit, volt olyan, aki a szerző lábába kapaszkodva vagy Fodor Betty könyvtáros öléből, vagy hason fekve figyelt tátott szájjal. Megfontolandó javaslattal állt elő egy anyuka:
– Borítékolható siker lenne a Showder Klub adásait „gyerekszáj-produkcióval” bővíteni.
Dániel András állta a sarat, közkívánatra mesélt két újabb kuflis történetet, és miközben a dedikációra váró kígyózó sorban nem maradt aláírás nélkül senki, még a 8:10-es esti vonatot is elérhette.