Erzsébetek, Katalinok főszerepben

Írta:  Gönczöl András 2018.11.17.

A Zila Kávéház galériája november 15-én ismét megtelt a Krúdy-kör rendezvénye alkalmából.

A Zila Kávéház galériája november 15-én ismét megtelt a Krúdy-kör rendezvénye alkalmából. Hálás feladat, az Erzsébetek és Katalinok köszöntése várt a szervezőkre.

krudy1

krudy2

krudy3

A kiállított festmények, az elhangzott irodalmi művek – számos saját szerzemény – láttán, hallattán az az érzés motoszkált az emberben, hogy az Erzsébet, illetve Katalin név viselői valamilyen plusztehetséget is kaptak a keresztelő alkalmával.
A megjelent vendégeket Ujvári Ferenc költő, versmondó, Kanizsa József, az irodalmi kör titkára és a házigazda ifj. Zila László köszöntötte.
A műsorvezetés feladatait Sztancsics Erzsébet látta el, beillesztve egy saját vers elszavalását is.
Miután Székesfehérvár művészeti csapatának nevében Sipos Mari verssel köszöntötte művésztársait és a vendégeket, egy színvonalas irodalmi műsorfolyam következett.
Képzőművészeti alkotásokat Lászki Erzsébet, N. Sebestyén Kata, Szintai Katalin, dr. Tóth Katalin, Vagyóczky Katalin és T. Szabó Magda állított ki. Irodalmi művekkel G. Szabó Gábor, Lászki Erzsébet, Györgypál Katalin, N. Sebestyén Katalin, Ossik Jánosné Katalin, Dedik János és Bartha Erzsébet kényeztette a hallgatóságot. Néhány hiányzó költő verseit Ujvári Ferenc szavalta el.
A zenei betétszámokról Németh Nyiba Sándor és Szöllősi Dávid gondoskodott. Az utóbbi által előadott dalok igencsak alkalmazkodtak az ünnepi találkozó témájához: „Bözsi ne sírjon, Bözsikém drága…” és „Én édes Katinkám, csak egyszer kacsints rám…”.