Új konyha és megszépült külső

Írta:  P.A. 2018.12.11.

Elkészült a Bambi bölcsőde teljes külső szigetelése és külső festése, valamint megújult a főzőkonyha is.

Elkészült a Bambi bölcsőde teljes külső szigetelése és külső festése, valamint megújult a főzőkonyha is. A fejlesztés befejezésének alkalmából december 6-án tartott kis ünnepségen Ughy Attila polgármester Dömötör István és Lévai István Zoltán alpolgármesterek társaságában köszöntötte az intézmény dolgozóit. A bölcsőde kis lakói pedig versekkel, mondókákkal lepték meg a felnőtteket.

2018.12.06. Bambi 1

2018.12.06. Bambi 2

2018.12.06. Bambi 6

A 72 férőhelyes, hat csoportszobával működő Bambi bölcsőde 1982-ben épült, és amint azt Gál Andrea intézményvezető elmondta, szerencsésnek érzi a bölcsődét, ami az évek során több felújításon is átesett.

- Úgy gondolom, hogy most már elégedettek lehetünk, és apróságoktól eltekintve késznek mondhatjuk a bölcsődénket.

Az intézmény idei felújításáról februárban döntött a XVIII. kerületi önkormányzat képviselő-testülete. Akkor saját forrásból 65 millió forintot szavaztak meg többek között a tető és a homlokzat szigetelésére, a konyha felújítására és a nyílászárók cseréjére. Az épület középső részén már 2011-ben elvégeztek bizonyos felújítási munkákat, így a tervek szerint az idei év végéig a két oldalsó épületrészt modernizálják. A bölcsőde játszóudvara 2014–15-ben újult meg. Ekkor új játszóeszközöket telepítettek, majd egy talajcserét követően szép zöld gyepet kapott az udvar, kiépült a locsolórendszer és a megfelelő helyeken térkőburkolat készült.