Repülőtér – Mándi-szemmel

Írta:  T.L. 2018.12.30.

A Budapest Airport különleges helyszíneit láthatjuk Mándi Emese fotóművész objektívén keresztül december 18-tól február közepéig. A kiállítás címe mi más is lehetne, mint Repülőtér.


Irányító torony, kifutópályák, repülőgépek javítás közben alulról, felülről, kívülről, belülről, repülővel együtt szálló madarak, kutyák gép közelben – nagyjából így foglalható össze Mándi Emese ifjú fotóművész témaválasztása, aki évekkel ezelőtt nagy lelkesedéssel vetette bele magát a munkába, hogy az itt szerzett élményeit megörökítse, és két hónapig megossza velünk nézőkkel, valamint a repülőtéren megforduló utasokkal. Mert a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér egyik legforgalmasabb helyén, a SkyCourt Konferenciateremben, illetve a folyosón láthatók képei, ahol naponta több ezren fordulnak meg.
Hardy Mihály, a Budapest Airport Zrt. kommunikációs igazgatója köszöntötte az érdeklődőket, kiemelve, hogy ezekkel a kiállításokkal azt igyekeznek kommunikálni, hogy a 2 A és B terminál, mennyire élő terület.

P1510696

P1510700


-Mándi Emese visszaeső bűnösként járt, jár a repülőtéren, amelynek életét sok játékossággal, humorral örökítette meg – mondta. – Érdekes és remek képek jöttek össze ezekből a látogatásokból, amelyeket most szívesen mutatunk be. Én és mások is sokat fotóztak itt az évek alatt, de talán Emese az egyetlen, akire soha nem jött panasz, hogy zavarja az itt dolgozókat munka közben. Szívesen látjuk máskor is, s akkor egyszer, akár egy könyvé állnak össze különleges fotói…
A kiállítást Gál András fotóművész nyitotta meg ezekkel a szavakkal:
-Ez a föld, amit Emese a képeivel bemutat, a senki földje, hiszen senki nem lakik itt. A fiatal fotóművész legfőbb erénye, hogy nemcsak megörökít, hanem kontexusba is helyez. Remek társa ebben az objektív, amelyet kitűnően alkalmazott témáinak kiválasztásakor. Képeivel olyan különleges helyekre visz el bennünket, ahová földi halandó nem juthat be. Jó barangolást kívánok a repülőtéren Mándi Emesével.
Ezt még február közepéig megtehetjük.