Ez volt az év – Városgazda

Írta:  Városkép 2019.01.11.

Összeállításunkban a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. 2018-as munkaévét tekintjük át néhány esemény kiemelésével.

A járdaprogram keretében folyamatosan épültek, illetve megújultak a kerület járdaszakaszai. A Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. munkatársai a program során évről évre 20 kilométernyi felület újítanak meg. Idén 24,3 kilométer készült el.

A XVIII. kerületi önkormányzati fenntartású intézmények tavaly meghatározott karbantartási és festési munkálatait is elvégezte a Városgazda. Ez az óvodákban, bölcsődékben, szociális és egészségügyi intézményekben összesen 126 különféle szakipari munkát jelent.

Az időjárástól függetlenül egész évben javították a kátyúkat. A legtöbb feladat a téli hónapok után adódott, a fagykárokból eredően különösen fontos volt a tavaszi kátyúmentesítés. A városüzemeltető cég ehhez a munkához a legmodernebb technológiát alkalmazza.

A Városgazda Utánpótlás Akadémia ezúttal is megszervezte a nyári szünidőben saját táborait a Bókay-kertben és a Vilmos Endre Sportcentrumban. A heti turnusok résztvevői számos sportág – köztük úszás és vízilabda, labdarúgás, kosárlabda, strandlabdarúgás, küzdősportok – közül választhattak.

Az év első felében hét játszóteret érintő felújítási programot finanszírozott az önkormányzat. A nagyjából 30 millió forint értékű felújítást a Városgazda munkatársai végezték el. A XVIII. kerületben 56 közterületi és 55 intézményi játszótér van a cég kezelésében.

20180307.16 52 copy

Tavasszal és nyáron 90 ezer virágot ültettek ki Pestszentlőrinc-Pestszentimre különféle pontjaira a kertészek. A Városgazda dísznövény-termesztési programja keretében a cég Haladás utcai kertészeti telephelyén nevelt virágok díszítik a virágágyásokat. Az Ültess fát kerületünknek! program keretében 866 fát telepítettek.

Ingyenes wifi-csatlakozási lehetőséget alakított ki a Városgazda a kezelésében lévő intézményekben. Díjmentesen lehet csatlakozni a világhálóra többek között a TUD18 Képzéskoordinációs Irodában, a Pestszentimrei Sportkastélyban, a Park uszodában, a Vilmos Endre Sportcentrum területén az uszodában és az Akadémia Fitneszben.

A Városgazda számos sikeres programot szervezett 2018-ban is. A Bókay-kert adott otthont a majálisnak, a gyermeknapnak és a Bókay-kerti Napoknak. A Pestszentimrei Sportkastélyban tavasszal telt házas Demjén-koncertet rendeztek.