Hercegnőből sosem elég

Írta:  K.Gy. 2019.01.30.

Gyermekfarsangot rendezett a Kondor Béla Közösségi Ház.

 

A bölcsődés és óvodás kislányok körében továbbra is a hercegnőjelmez a legnépszerűbb, ha farsangról van szó, de a Kondor Béla Közöségi Ház január 27-i gyermekrendezvényén egészen eredeti ötletek is előkerültek.

VAA 1164 copy

 

VAA 1180 copy

Mi, lányos apukák, tudjuk, hogy amíg a gyermekünk kicsi, soha nem lehet elegendő mennyiségű hercegnős öltözetet és kiegészítőt beszerezni, különösen, ha a mindenki által jól ismert nagy amerikai filmstúdió rajzfilmfiguráinak megidézésről van szó. A Kondor Béla Közösségi Ház gyermekfarsangján például számos Elza állt színpadra, elsősorban a bölcsődés és az óvodás korosztályból, de feltűnt Mickey és Minnie egér is.
Ez azonban korántsem jelenti azt, hogy a családok ne mertek volna különleges ötletekkel is előállni, különösen az óvodás és a kisiskolás korosztályból: ügyes volt a transzformer-jelmez, amelynek viselője valóban képes volt robotból autóvá és vissza alakulni, akárcsak a tábortűzöltözet, illetve az a kisfiú, aki Noénak öltözött be, és az állatpárokkal együtt magára öltötte a bárkáját is, vagy éppen a fába szorult féregként megjelenő kislány.
A versenyre 13 bölcsődés, 17 óvodás és 8 iskolás regisztrált, és a következők nyerték el a zsűri díjait: bölcsődések: 1. Bakos-Borsányi Zója – szivárványlány, 2. Szabó Aisa – matyó kislány és Creta Eliza – pillangó, 3. Hajdu Zalán – Mickey egér (mindannyian a Napsugár bölcsődéből). Óvodások: 1. Szabó Levente (Micimackó) – transzformer, 2. Bakos-Borsányi Zétény (Eszterlánc) – tábortűz, 3. Szabó Noel (Bóbita) parasztlegény. Kisiskolások: 1. Szabó Dorottya (Piros Iskola) – fába szorult féreg, 2. Sipos Ricsi (Kastélydombi) – Noé és a bárkája, 3. Bánhegyi Alíz (Gulner) – palotás lány és Kolonovics Karolina (Brassó) – búvár.