Gyöngyszemek a PIK-ben

Írta:  G.A. 2019.02.10.

Jé, itt már jártam! Emlékszel, pont itt álltunk?! Ilyen és hasonló nosztalgikus mondatoktól zsongott a PIK Galéria a Franciaországot bemutató kiállítás megnyitóján.

Jé, itt már jártam! Emlékszel, pont itt álltunk?! Ilyen és hasonló nosztalgikus mondatoktól zsongott a PIK Galéria a Gyöngyszemeink – a mi Franciaországunk című fotókiállítás megnyitóján február 6-án.

VAA 1913 copy

VAA 1927 copy

VAA 1949 copy

A „falra fűzött” gyöngyszemekkel, a francia vidéket, városokat, életérzést sugárzó fotókkal a háttérben Ódor Katalin, a közösségi ház vezetője köszöntötte a megnyitó vendégeit. Franciás eleganciával konferálta fel Deli Zsoltot, a Dohnányi Ernő Zeneiskola harmonikaművész-tanárát, aki a játékával rövid időre francia földre varázsolta a közönségét.
A magyar–francia közös történelmi múlt felidézésével kezdte a köszöntőjét Galgóczy Zoltán. Az alpolgármester felhívta a figyelmet arra, hogy a fotókiállítás megnyitója egyben a Franciaország bemutatkozik című program nyitánya, amelynek február 17-én szintén a Pestszentimrei Közösségi Ház ad otthont. A minőségi borok szeretetéről ismert alpolgármester halkan, mégis hallhatóan érdeklődött Fejér Julianna programszervezőtől, aki egyben a Nemzetek Napja sorozat ötletgazdája is, hogy számíthatunk-e a méltán világhírű francia borokra is. A válasz határozott igen volt… Ezt követően a vendégek örömére Julianna minden apró részletre kiterjedően tájékoztatott az egész napos programról.
A programzáró állófogadás során az is kiderült, milyen sokan tudnak még sokat Franciaországról.