Jézus élete rajzokon

Írta:  T.L. 2019.02.26.

Az egész Kárpát-Medencéből érkeztek munkák a Szenczi iskola Jézus élete című rajzpályázatára.

Az idén negyedik alkalommal rendezték meg február 22-én a Jézus élete című református általános iskolák részére kiírt rajzpályázatot a pestszentimrei Szenczi Molnár Albert Református Általános Iskolában. A Kárpát-medencét átfogó verseny iránt igen nagy volt az érdeklődés.

Az ünnepségen a házigazda főszervező, Magyar József festőművész, tanár elmondta, hogy a pályázaton 72 iskola vett részt, ebből, tizenhárom Erdélyből, négy a Felvidékről, és összesen 910 gyermekmunka érkezett be, a diákokat 125 kollégája készítette fel. A 35 díjazott alkotáson kívül 95 művet állítottak ki az intézményben.

Jezus1

Jezus2

Jezus3

-Nagy örömünkre egyre népszerűbb és nívósabb ez a rajzpályázat, amely Jézus életét dolgozza fel sokféle anyaggal és technikával – mondta. – Bízom benne, hogy jövőre is hasonló érdeklődésre számíthatunk.

Ezt követően Hajdú Bálint Kadosa, a pestszentimrei református gyülekezet lelkésze arról beszélt, hogy a tehetségen túl azt is megmutatták a pályázók, hogy mennyire fontos számukra Jézus Krisztus, akinek az életét ügyesen és színvonalasan dolgozták fel a bibliai olvasmány-élmények alapján.

Dr. Szontagh Pál, a Református Pedagógiai Intézet igazgatója pedig azt emelte ki beszédében, hogy ezek a képek mind rajzos hitvallások is egyben, s látható, hogy milyen közel kerültek a tanulók a bibliai történetekhez.

A kerületi önkormányzatot Bauer Ferenc, a pestszentimrei városrész önkormányzatának elnöke képviselte, aki elismerését fejezte ki, mind a tanulóknak, mind az őket felkészítő tanároknak, hogy ilyen nívós pályaművek érkeztek be és arra buzdította őket, hogy jövőre is hasonlós színvonalon alkossanak a felhívásra.

A zsűri által legjobbnak ítélt képekből kiállítást rendeztek a pestszentimrei Szenczi Molnár Albert Református Általános Iskolában, amely március végéig tekinthető meg. Érdemes családi programként is ellátogatni az iskolába…