Ékszerdobozt avattak a Cseperedőben

Írta:  2019.03.04.
 

Kihasználják a megújult tornaszobát az óvodában.

Együtt örültek a Cseperedő óvoda felújított tornaszobájának a február 26-i átadóünnepségen a meghívott vendégek, a szülők, a pedagógusok és a gyerekek. Utóbbiak műsorral és karatebemutatóval köszöntötték a megjelenteket, köztük az önkormányzat képviselőit.
Más óvodákhoz hasonlóan a Cseperedő is igyekszik maximálisan kielégíteni a gyermekek mozgásigényét, illetve megalapozni azt, hogy az egészséges életmód jegyében felnőtté válva is megőrizzék ezt az igényt. Az óvodának kiváló adottságai vannak a sportolásra az udvaron, s a felújított tornaszobának köszönhetően immár bent is korszerű körülmények között mozoghatnak a gyerekek.

cseperedo1

cseperedo2

cseperedo3

cseperedo4


Az átadáson Galgóczy Zoltán az önkormányzat tornaszoba-felújító programjának további folytatására tett ígéretet, arra, hogy a helyiségeket a XXI. század követelményeihez igyekeznek igazítani. Olyan gerinckímélő felületeket hoznak létre, amelyeken a gyerekek bátrabban mozoghatnak. Az alpolgármester elmondta, hogy korábban a Vándor óvodában újítottak fel hasonlóan egy helyiséget, és a Zenevár óvodában is elkezdődött egy ilyen beruházás.
– A jó idő beköszöntével a gyerekek remélhetően minél többet lesznek majd a szabadban, de fontosak az ilyen benti foglalkozásokra alkalmas mozgási lehetőségek is – hangsúlyozta Galgóczy Zoltán.
Az óvodák többsége óriási udvarral rendelkezik, ami lehetőséget teremt a további fejlesztésekhez is. Az alpolgármester elmondta, hogy az önkormányzat minden óvodában nettó egymillió forintra bővítette a kerti játszóeszközök vásárlására fordítható összeget, ami bizonyára hozzájárul majd ahhoz, hogy a gyerekek jól érezzék magukat, a szülők pedig örömmel hozzák őket a kerületi óvodákba.
Az óvoda dolgozói nevében Debreceni Józsefné köszöntötte a megjelenteket, és elmondta, hogy a felújítás magába foglalta a tornaszoba aljzatának újrabetonozását és csúszásmentes, gerinckímélő sportpadlóval történő burkolását, a helyiség festését, valamint a világítás korszerűsítését. Az intézményvezető hozzátette: a kerület átfogó óvodafejlesztési programjának egyik állomása volt ez a felújítás, amelyet az önkormányzat támogatásával sikerült megvalósítani.
– Igaz ugyan, hogy ennek az anyagi befektetésnek hosszú lesz a megtérülése, de talán nem kell sokat magyarázni a kora gyermekkori mozgásfejlesztés hasznosságát a mai elkényelmesedett világban – hangsúlyozta.
A tornaszoba kihasználtsága a korábbi időszakban is maximális volt, hiszen délelőttönként eddig is itt mozogtak a gyerekek, ebben a helyiségben folytatták a gyógytestnevelést, a sajátos nevelési igényű gyermekek mozgásfejlesztését, s itt tartották a ovifociedzést. Délutánonként pedig a néptáncfoglalkozás, a karateedzés és a mozgásfejlesztő műhely következett.
– Még az óvodások is rácsodálkoztak a tornaszoba változásaira, az alkalmazott színek ugyanis barátságosabbá tették ezt a kis „ékszerdobozt” – tette hozzá az óvodavezető.