Álompártól az Ősi túlerőig

Írta:  2019.03.04.

Farsangi bulit tartott a Vasvári egyesület egy pestszentimrei sörözőben.

Nincs veszve a világ, a jókedv és a bolondozás még életünk szerves része, ahogyan azt a Vasvári Pál Polgári Egyesület március 1-jei farsangi buliján is tapasztalhattuk a Kastély Sörözőben.

P1160884

Aki ismeri Bauer Ferenc társelnök katonás rendszeretetét, az tudhatja: minden pontosan ki lett találva, legyen szó az ülés- vagy a programrendről, sőt még az otthonról hozott sós, illetve édes sütik aránya is összhangban volt az igényekkel.

A vendégsereg már túljutott az izzító szeszes italok fogyasztásának első körén, amikor is mindenki nagy örömére a társelnök hívó szavára a jelmezverseny résztvevői bemutatták fantáziadús jelmezeiket. A kínálatban megtalálható volt az Álompár, a Rizibizi asszonykórus, az Ungur harcos, a Tojásfa, a Kalocsai paprikás, a Vámpír(a), Mária, az apáca, aki énekszámmal díszítette a bemutatkozását. Vad hanghatásoktól kísérve az Ősi túlerő maszkos alakja zárta a sort.
A nyertesek kiválasztása az asztaltársaságok kezében volt, becsülettel megtárgyalták, majd kihirdették a végeredményt. A pálmát az örök szerelmet és hűséget sugárzó, teljes esküvői díszben megjelenő Álompár vitte el A történet pikantériája, hogy a vőlegény is asszonykából volt – a jövő titka, hogy ki lesz a mindennapokban a nadrághordozó… A zsűri döntése alapján a Rizibizi asszonykórus népviseletbe öltözött és karakteres énekhanggal megáldott csapatának jutott az ezüst, a bronzérmet pedig az Ungur harcos hagyományőrző megjelenése érdemelte ki. A különdíj is gazdára talált a félelmetes hangokat produkáló ismeretlen „fenevad”, az Ősi túlerő személyében.

Képzeljenek el egy nagy nótázó családot, amelynek a feje Szóka Júlia énekművész, operettprimadonna, a család további tagjai Kemény Ági előadóművész és Cselényi László, a zenei kíséret nagymestere, aki fiatalosan oldotta meg feladatát. Ez utóbbit azért tettük hozzá, mivel Cselényi művész úr már két évtizede ingyen vehet részt a közösségi közlekedésben. A család aktív tagjainak tekinthettük a nosztalgikus korabeli slágereket ismerő és együtt daloló vendégeket is. A nemzetközi ismertségnek is örvendő Szóka Júlia élt egy doppinglistán nem szereplő, ám hatásos „serkentőszerrel”: maga mögött tudta férjurát, Temesi Lászlót, aki egyben újságíró kollégánk a Városképnél.
Abban a reményben figyeltük a farsangi buliról távozó vendégek mosolygós arcát, hogy az eljövendő hétköznapokra is marad ebből valamennyi.