Felújítják a Bélatelepi utat és a Csévéző utcát

Írta:  sajtóközlemény 2019.03.13.

A munka idején sávszűkítésre és sebességkorlátozásra kell számítani.

Útfelújítás kezdődik április első felében a XVII. és a XVIII. kerület határán, a Bélatelepi úton és a Csévéző utcában. A várhatóan augusztusig tartó munka során a rossz állapotú közutat felújítják, és ahol szükséges, a teljes pályaszerkezetet cserélik.

Az út vonalvezetése nem változik, azonban kiszélesítik a buszmegállóknál, a felújítás során a gyalogos-átkelőhelyeknél épülő középszigeteknél és azokon az útszakaszokon, ahol a megengedett 70 kilométer/órás haladási sebesség a biztonságos közlekedés érdekében szélesebb sávok meglétét indokolja. Ezen túlmenően akadálymentesítik a járdákat, a kapubehajtókat, és felújítják a vízelvezető rendszert.

A felújítás idején a gépjárművel közlekedőknek sávszűkítésre és sebességkorlátozásra kell számítaniuk. Napközben, amikor a korláttal elzárt terület mellett egy forgalmi sávnak marad csak hely, jelzőőrök irányítják majd a forgalmat. A lezárt szakaszokat éjszakára visszaadják a forgalomnak. A Csévéző utcához északról csatlakozó utcákból egyes építési ütemek alatt nem lehet majd rákanyarodni a Csévéző útra, illetve onnan lekanyarodni, azok zsákutcák lesznek.

 

Budapest, 2019. március 12.

Budapesti Közlekedési Központ