Ünnep különleges kokárdával

Írta:  K.Gy. 2019.03.13.

Saját tervezésű mázas kerámia kokárdákat készített az ünnepre Tasnádi Szandra szobrászművész, aki új Petőfi-portréját is most mutatja be.


A kokárda kitűzése március 15-én szerencsére még ma sem ment ki a divatból, sokan tűzik ki örömmel az 1848-49-es forradalomra és szabadságharcra emlékezve. Az idei ünnepre saját tervezésű, mázas kerámiakokárdákat készített Tasnádi Szandra szobrászművész, akit azért is ismerhetnek sokan, mert a kerületben, szorosabban Pestszentlőrincen nőtt fel, és azért is, mert Bud Spencer szobrának elkészítésével már fiatalon világhírnévre tett szert.

DSC 0645 1

k6

 

– A magyaros motívumok már régóta foglalkoztatnak – árulta el a Városképnek. – Az egyetem kicsit más irányba vitt el, de úgy tűnik, van, ami nem múlik el.
A mázas kerámia kokárdákat az alkotó saját közösségi oldalán mutatta be, és az érdeklődők lelkesen fogadták az új munkákat.

P7300325
Tasnádi Szandra még egy meglepetéssel állt elő az évfordulóra: elkészítette saját Petőfi-portréját, amely egy különleges módszerrel idézi a költő arcvonásait. Petőfi költészetében fontos motívum a virág, amely a természethez, az élethez való viszonyát fejezi ki. A fotónkon látható portrén az arc egy részét szélhordta, rátapadó virágok rajzolják ki. A mű címe egy ideillő Petőfi-idézet: Elhull a virág, eliramlik az élet.
A szobrot élőben kerületiek láthatják először a március 14-i ünnepségsorozatban.


(A kokárdák modelljei: Petrovics Eszter, Tasnádi "Bandus" András. Fotó: Pálinkás-Szűcs Emily)