Nem kell várni a pótló buszra

Írta:  sajtóközlemény 2019.03.20.

45 másodpercenként indulnak majd a metrópótló buszok a 3-as metró déli szakaszának felújításakor.

Több mint egy éve folyik a 3-as metró északi szakaszának a felújítása. A BKK konkrét dátum megjelölése nélkül arról értesítette az MTI-t, hogy a munkálatok hamarosan befejeződnek, és megkezdődik a déli szakasz felújítása.

Az új ütemben a metró Újpest városközponttól a Nagyvárad térig jár, onnan pótló buszok közlekednek Kőbánya-Kispestig. A BKK azt ígéri, hogy ezek 45 másodpercenként indulnak majd.

Fontos, hogy a társaság sűríti a délpesti járatok indulási idejét, illetve újabbakat indít:

a) Új gyorsjárat indul a Gloriett-telep és a Havanna-lakótelep felől a metró ideiglenes végállomásához, a Nagyvárad térre 194M jelzéssel, valamint Rákoskeresztúr és Rákoscsaba felől 161E jelzéssel az Örs vezér tere felé.
b) Az Alacskai úti lakótelep, illetve Pestszentimre felől közlekedő autóbusz 254M jelzéssel meghosszabbított útvonalon szintén a Nagyvárad térig jár majd.
c) A 200E busz a metrókapcsolat fenntartása érdekében Kőbánya-Kispest helyett a Nagyvárad térig közlekedik.
d) A Volánbusz a Gyál felől a Határ út metróállomás felé közlekedő járatok közül a 84E, a 94E és a 294E buszok közlekedési rendjét úgy módosítja, hogy azok munkanapokon a hajnali óráktól kezdve egészen 8 óráig 84M, 94M, illetve 294M jelzéssel a Gyáli úton át elérik a metró ideiglenes végállomását, a Nagyvárad teret.
e) A 89E járat változatlanul a Határ útig közlekedik.
f) A Soroksári úton, valamint a Nagykőrösi úton közlekedő dél-pesti elővárosi Volánbusz-járatok a reggeli csúcsidőszakban Népliget felé a Nagyvárad teret is érintik.
g) A Budapest-bérlettel rendelkezők a Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest, illetve Ferihegy vasútállomás között közlekedő InterCity és gyorsvonatokat az egyébként szükséges felár megfizetése nélkül vehetik igénybe a fővárosi szakaszon – olvasható a közleményben


Változik a közúti forgalom rendje a Nagyvárad térnél és még több ponton, a Határ útig pedig buszsávot festenek fel az Üllői úton.