Parkosítás a Lakatoson

Írta:  2014.11.05.
Elkészült a közterület rendezése a Lakatos-lakótelepen az Építő utca 2-4. számú háztömb mellett. A telep elmúlt ötven éves, a házak közötti zöldterület amortizálódott, jellegtelenné vált.

- Tavaly elindult az a parkfelújítási program, amelynek célja, hogy „élhetővé” tegyük a lakótelep Üllői út felé eső részét, azaz megújítsuk a környék arculatát. Korábban többek között ugyanez volt a célja a Mikszáth Kálmán utcánál a rézsű kijavításának – mondta Kádár Tibor, a körzet fideszes önkormányzati képviselőjelöltje. - Az Építő utca 2-4. szám előtt is adva a volt a terület, ahol a meglévő régi padokon sajnos többnyire csak a hajléktalanok és az alkoholisták tanyáztak. Ezeket a padokat eltávolítottuk, kész lett a gyepesítés is, közel száz tő rózsa kiültetésével kis rózsakerteket és egy virággal befuttatott pergolát is kialakítottunk, amelynek lábazatához futórózsákat ültettünk.

A pergola alatt új padok szolgálják a pihenni, levegőzni vágyókat, a parkot térkő burkolat is szépíti, a megemelt komfortérzetet és a tisztaságot pedig új szemetesek is szolgálják.
- Jövőre az Építő utca 4-6-nál szeretnénk folytatni a megkezdett munkát. A cél, hogy minél több virág, friss, fiatal bokor telepítésével a következő években minden egyes lakótelepi tömbház mellett megújuljon a közterület – tekintett előre Kádár Tibor.