Helyükre kerültek az új kamerák a Lakatos-lakótelepen

Írta:  2014.11.07.
Három új kamera szolgálja a közbiztonságot a Lakatos-lakótelepen. A térfigyelő hálózat fejlesztését az önkormányzat kiemelt feladatként kezeli.
Három új kamera szolgálja a közbiztonságot a Lakatos-lakótelepen. A térfigyelő hálózat fejlesztését a XVIII. kerületi önkormányzat kiemelt feladatként kezeli, ennek köszönhetően került helyére a lakótelepen élők által már nagyon várt három új eszköz.

- Bár a Lakatos-lakótelepen korábban is több biztonsági kamera működött, voltak úgynevezett „fehér foltok”, amelyeket ezek az egységek nem láttak. Ilyen terület volt a most bekamerázott Építő utca 4-6., illetve 20-22. szám előtti utcaszakasz, és az Aranyeső és Mikszáth Kálmán utca sarka. Mindhárom helyszínen előfordultak korábban benzinlopások, és egyéb, az ott parkoló autók kárára elkövetett bűncselekmények.

Az Aranyeső utcánál lévő kamera mostantól azt a 24 férőhelyes parkolót is figyeli, amelyet az itt élők, a lopások, rongálások miatt, eddig nem nagyon mertek használni.
A kamerák egyre nagyobb számú jelenlétének jogosságát mi sem bizonyítja jobban, mint az október 1-jén, éppen a Lakatos-lakótelepen, a Lakatos és az Egressy utca sarkán lévő kamera által rögzített esemény: a kerületi rendőrkapitányság térfigyelő szolgálatának ügyeletese hajnalban egy férfira figyelt fel, aki a buszmegállóban zaklatott egy nőt. A férfit az azonnal kiküldött járőr előállította.