Csiszolatlan gyémántok a Kondorban

Írta:  T.L. 2019.05.15.

Hetedik éve rendezik meg kerületünkben a „Kincskereső” Kulturális Találkozót a tanulási nehézséggel, sajátos nevelési igénnyel, illetve hátrányos helyzettel élő óvodások és diákok számára.

Május 10-én, akár csak tavaly ilyenkor, megtelt a Kondor Béla Közösségi Ház verselő, zenélő, táncoló gyerekekkel és szüleikkel, illetve tanáraikkal.

A „házban” rendszeresen rendeznek ásványbörzét sok értékes ásvánnyal, ezúttal csiszolatlan gyémántokat láthattunk itt. Százhúsz sikerélményre éhes gyermek mutatta meg, ki, mit tud. Egészségügyi nehézségeik ellenére is igen tehetségeseknek és merésznek tűntek, hiszen kiállni a színpadra senkinek sem könnyű feladat, de az amatőr kis „művészek” profi produkciókkal lepték meg a nézőket és a zsűri tagjait.

-Nagyon fontos a számomra, hogy a tanulási- és magatartási problémákkal küszködő, sajátos nevelési igényű, s hátrányos helyzetű fiatalok megmutathassák, hogy ők is képesek színvonalas előadásra, kreatív alkotások megvalósítására. Így, ilyen alkalommal jutnak sikerélményhez és kapnak újabb lendületet tanulmányaik folytatásához – tájékoztatta lapunkat a rendezvény kitalálója, szervezője és házigazdája, a kreatív és elhivatott gyógypedagógus, Magyar Gabriella.

2019.05.10. Kincskereso Kulturalis Talalkozo 10 of 11 copy

2019.05.10. Kincskereso Kulturalis Talalkozo 6 of 11 copy

2019.05.10. Kincskereso Kulturalis Talalkozo 1 of 11 copy

Idén hét fővárosi intézményből, sőt Szegedről is jöttek, „kincsek”, akiket Galgóczy Zoltán alpolgármester köszöntött, mielőtt elkezdődött volna a nemes versengés.

- Öröm újra sok régi kincskeresőt itt látni – kezdte beszédét -, még nagyobb öröm, új arcokat is látni. A rendezvény célja, hogy ezek a csiszolatlan gyémántok megmutassák csillogásukat. Jó érzés, hogy egyre többen mutatják meg, jelentkeznek a „kincskeresőre”, hála a szülőknek és a pedagógusoknak. Nemes küldetés ez, ehhez a munkához kívánok nektek sok sikert.

Több mint félszáz produkciót láthattunk, a zsűrinek ezúttal sem volt könnyű dolga, de nem is az volt a legfőbb cél, hogy az egésznapos rendezvény végére sorrendet állítson, mert itt mindenki győztes volt, a fellépők és a nézők is. A helyezettek egy élménnyel, valamint ajándékokkal gazdagodva térhettek haza.