Pestszentimrei Pünkösdölő

Írta:  Sz.Cs. 2019.06.13.

Lágy dallamok töltötték be a Szent Imre-templom tágas belső terét a Pünkösdölő címmel tartott hagyományos kóruskoncerten június 8-án.

Pünkösd a húsvét utáni hetedik vasárnapon és hétfőn tartott keresztény ünnep, amelyen a kereszténység azt ünnepli, hogy a Szentlélek kiáradt Jézus tanítványaira, az apostolokra, és ezzel új tartalommal töltötte meg e napokat a keresztények számára. A pünkösdi ünnep tárgya a húsvéti misztérium beteljesedése: a Szentlélek eljövetele, ajándékainak kiáradása, az új törvény és az egyház születésnapja.
A kórustalálkozó ötletgazdája Ódor Katalin, a Pestszentimrei Közösségi Ház vezetője volt. A hatodik alkalommal megtartott ingyenes rendezvényen kerületi amatőr énekes csoportok vettek részt, köztük a plébánia Néri Szent Fülöp Kórusa, melynek tagjai egyházi énekeket adtak elő. A XVIII. kerületi Egyesített Bölcsődék Nyitnikék Gondozónői Kamarakórusa Döbrössy János karnagy vezetésével részleteket énekelt Händel Júdás Makkabeus című oratóriumából, a Sonore Vegyeskar Mohai Tibor vezetésével egyebek mellett Stravinsky Ave Maria című művét tolmácsolta.
A Néri kórusból kiragyogott egy szép hangú romalány, akinek arcán felhőtlen boldogság tükröződött. Mindhárom kórus énekesei gyönyörűen daloltak, a kívülálló számára azonban úgy tűnt, hogy a fellépők közül ő tudta leginkább átadni a pünkösd ünnepe fölött érzett örömet.

VAA 2745 copy

VAA 2746 copy