Megrongálták a betlehemet

Írta:  2014.12.10.
Ismeretlenek kárt tettek a Hősök terén felállított betlehem szoboregyüttesében.

Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata lakossági kérésre az idei adventre és karácsonyi ünnepek időszakára két helyszínen állított fel szabadtéri betlehemet. Az egyiket Pestszentlőrincen, a másikat Pestszentimrén. A pestszentimrei Nemes u. 16. számnál a Hősök tere melletti területen november 29-én installációkból alakították ki a betlehemi életképet.

A helybéliek örömére létesített ünnepélyes meghittséget sugárzó utcadísz egyes elemeit ellopták, másokat megrongáltak. A lopást december 4-ére virradóra észlelték a helyi lakosok, amikor is látták, hogy eltűnt a jászol a kis Jézussal együtt. December 7-én hajnali három óra körül szintén ismeretlenek, vandál módon megrongálták a Máriát ábrázoló alakot. A festett faanyagú figura fejét és bal kézfejét letörték, majd hátrahagyták. Az érthetetlen és értelmetlen vandalizmus megdöbbentette a pestszentimrei lakosokat és a városvezetését is.
Remélhetőleg a megmagyarázhatatlan cselekedetek elkövetői hamarosan rendőrkézre kerülnek, ugyanis az eseteket rögzítette a Nemes utcában elhelyezett térfigyelő kamera, amely felvételei alapján a rendőrség megkezdte a nyomozást.