Biztonságosabb lett a Kandó téri közlekedés

Írta:  2015.02.03.
Elkészült a forgalom lassítását szolgáló úttestkiemelés a Halomi út és a Halomegyházi utca találkozásánál. A munkálatok a Kandó téri iskola környékének közlekedését biztonságosabbá tevő projekt részeként valósultak meg.
A Kandó tér körüli forgalom optimalizálásának köszönhetően kulturáltabb lett a környezet, és biztonságosabbá vált az iskolás gyerekek érkezése, illetve hazaindulása. A közvetlenül az iskola bejáratával szembeni úttestkiemelés lassításra vagy megállásra készteti az autósokat. Az útburkolat megemelésével meg kellett várni a csatornázási munkálatok befejezését.

A kereszteződésnél parkolásgátló oszlopokat is elhelyeztek a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. munkatársai. A gépkocsifelhajtókba a jobb láthatóság érdekében fényvisszaverő prizmákat építettek be. A Halomegyházi utca felől a járdacsatlakozásokat térkővel burkolták. Az építkezés során fontos szempont volt az akadálymentesítés is, így a csomópontot a babakocsival és a kerekes székkel közlekedők is kényelmesen használhatják.
Az elmúlt évben több lépésben valósult meg a Kandó téren és a környékén a forgalomrendezés. Első lépésként a múlt év elején a térre vezető utcák végére forgalomlassító prizmákat helyeztek. Korábban kaotikus helyzeteket teremtett a parkolóhelyek hiánya, ezért az intézmény bejárata előtt is bővítették a megállóhelyek számát, így a gyerekeknek a családi autóból kiszállva nem kell a forgalmas úttesten átkelniük. A helyzeten tovább javított az a mintegy 10 járművet befogadó murvás parkoló, amelyet a Kandó iskola ugyancsak tavaly átadott, három tantermet magába foglaló épületénél építettek ki.