Életük egy gyöngysor

Írta:  G.A. 2019.08.12.

A kreativitás kiemelkedő példájának lehettünk szemtanúi a Városháza Galériában augusztus 6-án.

A kreativitás kiemelkedő példájának lehettünk szemtanúi a Városháza Galériában augusztus 6-án. A Gyöngyvirág Szociális Szolgálat kiállítást rendezett a pestszentimrei Borostyán Szociális Szolgálat ellátottjainak ügyes kezei által készített gyöngyékszereiből, díszeiből.

A gyakran szigorú arcú férfiembereknél is - akik az asszonyka kirakatnézési szokásainál fintorogni szoktak - az enyhülés vonalait véltük felfedezni, miután végig mustrálták a kiállított, 227 darabból álló szépítő kellékeket. Titokban már az ajándékozás ötlete is felmerülhetett bennük, ugyanis ezek a gyöngyékszerek, díszítők a későbbiekben eladó sorba kerülnek.

DSC05035 copy

DSC05040 copy

DSC05043 copy

- Kreatívkodtunk, közösséget építettünk, bár ez utóbbi esetben inkább az emelet ráépítés jöhet szóba. A Borostyán Szociális Szolgálat idős tagjai olyan közösséget alkotnak, amely akár egy következő kiállítás témája is lehetne, - mondta rövid köszöntőjében Rajkai Szandra, az intézmény nappali ellátás szolgálatvezetője. Számtalan, eddig rejtett képesség bújik meg a kamaszkorukat már rég maguk mögött tudó ellátottjainkban. Bátorítás, szervezés és egy tanulási folyamat eredménye ez a kiállítás, ahol is közszemlére kerülhettek az ez idáig rejtett ékszerkészítő képességek. Örömmel adom át a szót Héderi Valériának, aki bátorította és tanította ellátottjainkat. 
- Sikerélményt kerestem, amelyet meg is találtam a Borostyánosok között. Január hónaptól a mai napig kezdetekben heti egy, majd több alkalommal kézműveskedtünk, készültünk és alkottunk a mai napon megnyitott kiállításra. Nem előzménymentes a mostani bemutató. Az elmúlt évben a karácsonyi ünnepeket megelőzően, szerényebb keretek között már készítettünk a karácsonyi hangulathoz illő dísztárgyakat, és az akkori sikeren felbuzdulva gyöngyékszerekkel kibővítve ismét a nagyközönség szíves figyelmébe ajánljuk alkotásainkat. 

Az on-line olvasóink figyelmébe ajánlom: a kiállítás munkaidőben augusztus 15-ig megtekinthető a Városháza Galériában ( Üllői út 400 ).
A kiállítás helyszínén olvasott, hitvallásként is kezelhető mondattal búcsúzunk: "Az életünk gyöngysor. Minden nap és minden óra egy-egy gyöngy rajta."