Szent István-napi utcabál a Sportkastélynál

Írta:  T.L. 2019.08.20.

Együtt ünnepeltek az imrei családok.

Fergeteges utcabált rendeztek augusztus 19-én a Sportkastély előtti parkolóban Szent István napja alkalmából. A kenyérszentelés után volt itt zene, tánc, tűzijáték és jó hangulat.
Immár tizedik éve az augusztus 20-i ünnep környékére teszi az imreiek egyik legnépszerűbb utcabálját az Együtt Pestszentimréért Egyesület. Eddig egy órával korábban, azaz este 6 órakor tartották, de a nagy melegre való tekintettel idén már 7-kor, hogy még többen jöjjenek a rendezvényre. A megadott időre meg is telt a Sportkastély előtti parkoló, amely erre az alkalomra átalakult igazi búcsúhellyé, a kicsikre gondolva ugrálóvárral, pónilovaglási lehetőséggel, arcfestéssel, a szüleikre gondolva pedig sörsátorral, borpatikával, de volt itt lángos, kürtöskalács is, minden, ami hozzájárul egy kellemes családi programhoz.

VAA 6053 copy

VAA 5995 copy

VAA 5983 copy

VAA 6176 copy


Ujvári Judit, a rendező egyesület elnöke köszöntötte a megjelent vendégeket, köztük Ughy Attila polgármestert, aki örömmel jött a rendezvényre, mert így láthatta, milyen népszerű lett az évek alatt az utcabál, és elbeszélgethetett a pestszentimreiekkel. A helyi katolikus templom lelkésze, Miklós atya megszentelte az új kenyeret, amit aztán felszeletelve szétosztottak az ünneplők között. Néhány szót mondott az éltető búzáról, a kenyér fontosságáról a magyar nép életében és az újborról is, ami hamarosan a családok asztalára kerülhet.
Ezután táncház alakult ki pillanatok alatt a színpad mellett, a félórás műsor után pedig „belecsapott” az imreiek egyik kedvenc együttese, a Chameleon, amely a kezdetek óta az utcabál fő zenekara, a tíz év alatt csupán tavaly nem ők adták a talpalávalót. Este 10-kor tűzijáték szakította meg a mulatozást, de a látvány mindenért kárpótolt. Még egy óráig szólhatott a vidám zene, majd elcsendesült a parkoló, mindenki elégedetten mehetett haza a bulival fűszerezett ünnepről. Ujvári Judit is, aki lapunknak elmondta, hogy jó volt megint látni, ahogy a helyiek százai szórakoztak ezen a rendezvényen, amit az önkormányzat támogatott. S lassan már készülnek a szintén hagyományos őszi tökfesztiválra.