Megkapták a nagyobb csúszdát a Napsugár ovisok

Írta:  B.Z. 2019.08.28.

Az óvodai játszóeszköz-fejlesztési program második állomásaként a Napsugár óvodában vehették birtokukba a gyerekek augusztus 22-én az új csúszdákat, mászókákat és a hintát.


– A gyerekek már régóta hangot adtak annak az igényüknek, hogy jó lenne egy nagyobb csúszda az oviban. Ez a kívánságuk teljesült most, amikor a Napsugár óvoda három új játszóeszközzel gazdagodott – mondta Szabóné Karácsonyi Hajnalka.
A napsugár óvoda vezetője hozzátette: az önkormányzat óvodafejlesztési programjának köszönhetően most készült el egy csőalagúttal ellátott csúszdás mászóka, egy kis csúszda, illetve egy rugós hintát is kaptak az ovisok, amelyet más játszóterek tapasztalatai alapján nagyon szeretnek a gyerekek.
Az új játékeszközök, amelyekkel az önkormányzat megajándékozta az óvodát, kiváló lehetőséget kínálnak az önfeledt játékhoz, a valódi mozgásélmény megéléséhez, a gyermekek mozgásfejlesztéséhez – hangsúlyozta Szabóné Karácsonyi Hajnalka.

napsugar1

napsugar2

napsugar3

napsugar4


Lévai István Zoltán arra hívta fel a figyelmet, hogy az óvodákban elhelyezett színvonalas játszóeszközök a mozgáskultúra fejlesztésével lehetőséget teremtenek arra is, hogy a sportolással való barátkozást erősítsék. Az alpolgármester reményét fejezte ki, hogy a gyerekek nagyon kellemes órákat töltenek el az új udvari játszóeszközökkel, valamint amennyiben erre a későbbiekben lehetőség nyílik, további fejlesztésekkel gyarapodhatnak majd az óvodák.
Galgóczy Zoltán ismertette a kerület valamennyi óvodájára kiterjedő játszóeszköz-fejlesztési programot. A területért felelős alpolgármester elmondta, hogy Pestszentlőrinc-Pestszentimrén a program 20 óvodára terjedt ki mintegy 40 millió forint értékben, amiből egy-egy óvodára csaknem bruttó 2 millió forint jutott játszóeszköz-beszerzésekre.
– Szerencsés a kerület abból a szempontból, hogy minden óvodának elég nagy az udvara ahhoz, hogy ott a mostanihoz hasonló fejlesztésekre lehetőség nyíljon – tette hozzá Galgóczy Zoltán.
Mielőtt a gyerekek birtokukba vették az óvoda udvarán elkészült új játszóeszközöket, műsorral kedveskedtek az átadás alkalmából meghívott vendégeknek, az önkormányzat és az intézmények képviselőinek.