Naponta köt be csatornát a Városgazda

Írta:  2015.02.25.
Egyre több megrendelés érkezik házi csatornabekötések tervezésére és kivitelezésére a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt-hez.
Egyre több megrendelés érkezik házi csatornabekötések tervezésére és kivitelezésére a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt-hez. A visszajelzések és az új szerződések száma alapján a kerületi lakosok elégedettek a városüzemeltető cég által kínált szolgáltatás árával és minőségével. Bár az akciós időszak tavaly év végén lezárult, a bekötések tervezésének és megépítésének költsége továbbra is piacképesnek minősül.

A csatornaépítési projekt részeként a telekhatáron belül egy méterig vezetik be az új közcsatornát, onnan az ingatlantulajdonosoknak kell gondoskodniuk a telken belüli szakasz – a házi bekötőcsatorna – kiépítéséről. A Városgazda Zrt. teljes körű segítséget nyújt a tervezés és a kivitelezés szigorú előírásokhoz és engedélyekhez kötött, többlépcsős folyamatához.

Több száz ügyfél

A cég adatai szerint szinte minden napra jut egy lakossági csatornarákötés.
– Eddig több mint tíz bekötést készítettünk el, és folyamatosan érkeznek a lakossági megkeresések, megrendelések. Természetesen garanciát vállalunk a tervezési és a kivitelezési munkákra is, amelyek megkezdésének feltétele, hogy a csatorna tisztítónyílása kész legyen. Külön kérésre, megbízás alapján szakembereink a tisztítóakna megfelelő helyének kijelölésében is segítenek. Fontos tudni, hogy kizárólag az ingatlan tulajdonosa rendelheti meg a társaságtól a csatornabekötést – tájékoztatott Lepsényi Tibor, a Városgazda Zrt. Műszaki és Városüzemeltetési Divíziójának vezetője.

Kedvező áron rendelhető

Az önkormányzati intézményekben is a Városgazda végzi a szennyvízcsatorna-bekötést, így például a Vilmos Endre Sportcentrum készenléti épületének a hálózatra való csatlakoztatását.
– Ami a lakossági ügyfeleket illeti, télen sem álltunk le a munkálatokkal, és folytatjuk, amíg csak van megrendelés. Átlagban napi egy megbízást teljesítünk – tette hozzá Lepsényi Tibor.
A Városgazdánál tehát még mindig piacképes áron lehet megrendelni a csatornabekötést. A tervezés normál esetben 22 ezer forint + áfa, a kivitelezés pedig – ha nem merülnek fel komolyabb bontási költségek vagy egyéb extrém költségnövelő tényezők – folyóméterenként 7200 forint + áfa.
A csatorna házi bekötéséről teljes körű tájékoztatás kapható a Városgazda ügyfélszolgálatán (1181 Baross utca 7.), a 297-0799-es és a 06-30-549-6922-es a telefonszámon, valamint az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. elektronikus levélcímen.